#громадськемісце У дитсадку Знам’янки розслідують побиття дитини: вихователька і помічниця відсторонені #кропивницький #kropyvnytskyi

Працівницям дитсадка загрожує лише штраф.

У місті Знам’янка Кіровоградської області відсторонили від роботи вихователя та її помічницю у дитячому садку “Пролісок”. Таке рішення було прийняте після скарги матері вихованця, яка стверджує, що її дитину побили в закладі. У дитсадку розпочато службове розслідування.

Про що повідомила завідувачка закладу Олена Мазур в інтерв’ю для “Суспільного“, пишуть новини Кіровоградщини.

Інцидент стався 26 вересня, коли мати дворічного Матвія, який відвідує ясельну групу, помітила червоні плями на скроні сина, забираючи його з дитсадка. Марина Оберемко, мати хлопчика, розповіла, що на обличчі дитини були сліди, схожі на відбитки пальців дорослої людини.

“Я звернулась до виховательки та її помічниці, але вони сказали, що це можлива алергія. Після огляду в лікарні травматолог підтвердив: це удар у скроню”, – сказала Марина.

Вона також додала, що звернулася до поліції та написала заяву про побиття.

Наразі дитина не відвідує садок, а мати звернулася до відділу освіти Знам’янки з проханням встановити камери відеоспостереження у групі.

Реакція дитсадка та хід розслідування

За словами завідувачки дитсадка Олени Мазур, вихователька та її помічниця стверджують, що дитина постійно була під наглядом, і вони не бачили жодних ознак побиття. Однак, після скарги матері, обох працівниць було відсторонено від роботи.

“Вихователька помітила почервоніння на обличчі дитини ще вранці, але воно виглядало як одна червона пляма. До кінця дня з’явилися ще кілька плям, що викликало підозри у мами”, — зазначила Мазур. Вихователька працює в закладі понад 20 років, а її помічниця — рік.

Знам’янський відділ освіти проводить службове розслідування. За словами керівниці відділу освіти Людмили Клименко, після завершення розслідування буде прийнято рішення щодо подальших дій.

“Наразі камери відеоспостереження встановлені лише на вулиці дитсадка, але у 2025 році планується їхнє встановлення у групах”, — зазначила Клименко.

Поліція розслідує інцидент

Речниця поліції Кіровоградської області Віталіна Бевзенко повідомила, що за фактом події відкрито кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України — “Умисне легке тілесне ушкодження”. У межах розслідування призначено судово-медичну експертизу для з’ясування всіх обставин.

Згідно з законодавством, санкція за цією статтею передбачає штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень, виправні роботи або обмеження волі на строк до двох років.

ДЖЕРЕЛО