#громадськемісце У Кропивницькому попрощалися із полеглими воїнами Ігорем Луценком та Владиславом Галушкіним #кропивницький #kropyvnytskyi

У вівторок, 22 жовтня, кропивничани попрощалися на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища із молодшим сержантом Ігорем Луценком та солдатом Владиславом Галушкіним. Воїни полягли в боях на Луганщині.

Фото Кропивницької міської ради

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Про це повідомили в Кропивницькій міській раді.

Ігор Луценко народився 20 серпня 1971 року в Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 1, тепер Преображенська гімназія. Закінчив професійно-технічне училище № 4, нині Центральноукраїнське вище професійне училище імені Миколи Федоровського.

У 1989-1991 роках пройшов військову строкову службу в Німеччині. Після закінчення терміну служби 10 років працював в патрульно-постовій службі. Із 2003 року працював в службі охорони акціонерного товариства “Кіровоградобленерго”.

Ігор Луценко. Фото Кропивницької міської ради

Після початку повномасштабного вторгнення росії та територію України, в березні 2022 року, Ігор Луценко приєднався до лав ЗСУ. Служив на посаді стрільця – санітара стрілецького відділення.

Молодший сержант Ігор Луценко загинув 18 травня 2022 року поблизу Тошківки на Луганщині під час бойового завдання. Вважався зниклим безвісті впродовж двох років і 5 місяців. Без люблячого, турботливого сина, чоловіка, батька та брата залишились мама, дружина, брат та син захисника.

Владислав Галушкін народився 20 лютого 1993 року в Кропивницькому. Навчався у ліцеї “Вікторія – П”. Закінчив кібернетико-технічний коледж, де здобув фах “фінансист”.

Владислав Галушкін. Фото Кропивницької міської ради

Після навчання Владислав пройшов військову строкову службу – був зв`язківцем в окремому полку імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Повернувшись додому, Владислав деякий час служив за контрактом в лавах ЗСУ, потім працював водієм в Україні та за кордоном.

У червні 2024 року добровольцем став до лав ЗСУ. Пройшов навчання, отримав сертифікати з медичної допомоги. Служив оператором відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки штурмового батальйону.

Солдат Владислав Галушкін загинув 10 жовтня 2024 року поблизу Макіївки Сватівського району Луганської області. У Героя залишилися мама, тітка, бабуся, двоюрідні брат та сестра захисника.

Фото Кропивницької міської ради

Підтримати видання Без купюр

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

.responsive_2 { width: 320px; height: 50px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive_2 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive_2 { width: 728px; height: 90px; } }



ДЖЕРЕЛО