#громадськемісце Молодіжні центри Кропивницького: шість локацій для змістовного дозвілля #кропивницький #kropyvnytskyi

Молодіжні центри Кропивницького: шість локацій для змістовного дозвілля

Молодіжні центри по всій країні стають важливими осередками громадського життя для молоді, пропонуючи не тільки простір для дозвілля, але й відкривають доступ до освітніх програм та ініціатив з професійного розвитку. Ці центри стають місцем зустрічей, навчання, творчості та розваг для молоді, де вони зможуть обмінюватися ідеями, розвивати таланти та отримувати підтримку у реалізації своїх проектів. Точка доступу підготувала добірку молодіжних центрів у Кропивницькому.

Обласний молодіжний центр “КОМА”

Це безкоштовний простір, у якому пропонують настільні ігри, PlayStation, книги українських та світових авторів. Тут проводять музичні концерти бендів міста, літературні квартирники, вечори мафії. У просторі є мобільна студія для звукозапису подкастів чи музики.

Графік роботи

понеділок – субота з 10:00-20:00

Адреса

вулиця Шульгіних, 36.

Їхній інстаграм

Обласний молодіжний центр "КОМА"

Арт-простір “HappyНub”

У центрі проводять майстеркласи, курси підготовки до Національного мультипредметного тесту, курси із вивчення іспанської мови, екскурсії містом. Також активісти організовують акції зі збору сміття в парках.

Графік роботи

понеділок – неділя з 16:00 до 19:00

Адреса

вулиця Гоголя, 87.

Їхній інстаграм

Арт-простір "HappyНub"

Креативний простір KOWO

Це майданчик для знайомств, обміну ідеями і знаннями. Тут можна знайти безкоштовні книги українською та англійською мовами, прийти попрацювати чи провести івент. І, звичайно, це ком’юніті, підтримка і розвиток волонтерського напрямку, які є в цьому просторі, і надихають на зміни в місті.

Графік роботи

понеділок – п’ятниця з 09:00-20:00

Адреса:

провулок Василівський, 10 (5 поверх).

Їхній інстаграм.

Креативний простір KOWO

Гончаренко центр 

Простір, в якому проводять найрізноманітніші заходи: від лекцій про тему булінгу, торгівлі людьми й дискримінації до тем вивчення англійської, жестової мови чи бачати. Це місце зустрічей і дискусій. Саме тут організовують феміністичні екскурсії містом та музичні вечори на даху будівлі. Центр приймає молодь від 18 років і запрошує всіх охочих до простору.

Графік роботи

вівторок – п’ятниця з 14:00 до 19:00

Адреса

вулиця Велика Перспективна, 4.

Їхній інстаграм

Гончаренко центр 

Центр молоді з інвалідністю “Сильні духом”

Інклюзивний простір для соціалізації молоді з інвалідністю існує вже 6 років. У центрі проводять заняття для розвитку творчості, побутової адаптації і соціальних навичок, організовують поїздки, творчі майстеркласи для людей з інвалідністю. Волонтери, які долучаються до центру, мають змогу брати участь у всіх заходах.

Графік роботи

вівторок, четвер – субота з 12:00 до 17:00

Адреса

вулиця Віктора Френчка, 72.

Їхній інстаграм.

Центр молоді з інвалідністю "Сильні духом"

Youth Center 

Майже кожного дня в центрі відбуваються різноманітні заходи для молоді, музичні вечори, дні настільних ігор, арт-терапії, тренінги з тем медіаграмотності, просування толерантності серед молоді, протидії булінгу.

Графік роботи

понеділок – субота з 15:00 до 18:30.

Адреса

вулиця Вокзальна, 14.

Їхній інстаграм.

Youth Center 

У Кропивницькому молодіжні центри не тільки стають місцем зустрічі та навчання, але й платформою для ініціації змін, дозволяючи молоді реалізувати свій потенціал і впливати на суспільство. І роль молодіжних центрів буде тільки зростати, адже сучасний світ потребує активних, освічених та мотивованих молодих людей, готових брати на себе відповідальність за своє майбутнє.


Підготувала Ангеліна Гончар

ДЖЕРЕЛО