#громадськемісце На Кіровоградську обласну раду наклали шраф за невиконання рішення суду щодо Вандрашека #кропивницький #kropyvnytskyi

Сьогодні, 26 липня,  державний виконавець Відділу примусового виконання рішень Департаменту
державної виконавчої служби Міністерства юстиції України виніс постанову про накладення 5100 грн штрафу на Кіровоградську обласну раду за невиконання рішення суду про поновлення на посаді директора театру Вячеслава Вандрашека та зобов’язав виконати його в триденний термін.

Про це йдеться у відповідній поставнові, яка в розпорядженні редакції.

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


У постанові сказано: “Якщо рішення підлягає негайному виконанню, виконавець перевіряє виконання рішення не пізніш як на третій робочий день після відкриття виконавчого провадження. У разі невиконання без поважних причин боржником рішення виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу, в якій також зазначаються вимога виконати рішення протягом 10 робочих днів (за рішенням, що підлягає негайному виконанню, – протягом трьох робочих днів). Відповідно до статті 75 Закону України «Про виконавче провадження» у разі невиконання без поважних причин у встановлений виконавцем строк рішення, що зобов’язує боржника виконати певні дії, та рішення про поновлення на роботі виконавець виносить постанову про накладення штрафу на боржника – фізичну особу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на боржника – юридичну особу – 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та встановлює новий строк виконання”.

Державний виконавець зобов’язав боржника виконати рішення протягом трьох робочих днів та попередиив про кримінальну відповідальність за умисне невиконання рішення.

Нагадаємо, 14 червня, виконавча служба відкрила провадження про примусове виконання Кіровоградською обласною радою рішення Ленінського районного суду Кропивницького про негайне поновлення на посаді директора Театру корифеїв Вячеслава Вандрашека. Як раніше писало наше видання, 29 квітня, Ленінський районний суд Кропивницького ухвалив рішення на користь Вячеслава Вандрашека, який позивався до Кіровоградської обласної ради щодо звільнення з посади директора-художнього керівника Кіровоградського обласного академічного театру ім. М.Кропивницького.

Проте наступного дня його не допустили на робоче місце, пославшись на відсутність відповідного розпорядження голови обласної ради Юрія Дрозда.

16 травня Вячеслав Вандрашек провів пресконференцію, під час якої заявив про те, що рішення засновника про його поновлення так і не з’явилося, всупереч рішенню суду. На що в обласній раді заявили, що процедура виконання рішення ще триває.

Сьогодні під час сесії обласної ради Юрій Дрозд пояснив зволікання з виконанням судового рішенням тим, що немає роз’яснення суду щодо процедури поновлення та що обласна рада оскаржує його в апеляційній інстанції.

Хоча, як звернули увагу депутати, обласна рада має право звернутися до апеляційного суду, але спочатку повинна виконати рішення суду першої інстанції. І як видно з подальших дій виконавчої служби про відкриття провадження про примусове виконання, вони мають рацію.

Довідково

Нагадаємо, що торік голова обласної ради Юрій Дрозд оголосив конкурс на посаду директора театру. Хоча Спілка театральних діячів України і Міністерство культури вказували на те, що підстав для звільнення тодішнього директора Вячеслава Вандрашека і проведення конкурсу на посаду немає. Оскільки з останнім уклали контракт до закінчення дії воєнного стану.

Проте влада таки провела конкурс, в якому переміг режисер і викладач акторської майстерності Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого Сергій Корнієнко.

26 вересня голова обласної ради Юрій Дрозд підписав розпорядження про звільнення з посади директора обласного театру Вячеслава Вандрашека та одноосібно, не чекаючи сесії, призначив на цю посаду Сергія Корнієнка.

Сьогодні, 14 червня, депутатська більшість Кіровоградської обласної ради не підтримала проєкти рішень своїх колег, які ініціювали дострокове розірвання контракту з директором театру Сергієм Корнієнком, якого судять за корупцію.

Менше з тим, не обласна рада не проголосувала і за створення комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності за період його роботи на посаді керівника театру.

Підтримати видання Без купюр

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

My default image

ДЖЕРЕЛО