#громадськемісце Кіровоградську облраду оштрафували через відмову поновити директора театру Вандрашека #кропивницький #kropyvnytskyi

Кіровоградську облраду оштрафували через відмову поновити директора театру Вандрашека

Стало відомо, чому ексдиректора не пускають на його робоче місце.

Кіровоградська обласна рада має сплатити штраф за відмову поновити Вячеслава Вандрашека на посаді директора театру імені Марка Кропивницького.

Про це повідомляють новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Про це йдеться у постанові державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби від 26 липня 2024 року, яку Вандрашек продемонстрував Суспільному.

У документі йдеться, що через невиконання рішення з вини обласної ради без поважних причин, рада має сплатити 5100 гривень штрафу. На це відведено три робочі дні, протягом яких рада також має виконати судове рішення від 29 квітня 2024 року і поновити Вандрашека на посаді.

Сам Вандрашек виданню розповів, що не чекає від облради виконання постанови суду і виплати штрафу.

Своєю черго в облраді розповіли, що не знали про існування такої постанови виконавчої служби. Зокрема, ситуацію прокоментував керівник пресслужби Кіровоградської обласної ради Петро Мельник. Він розповів, що на момент коментаря, на 15 годину, він не знав про цю постанову. Мельник пояснив, що є дві причини для невиконання рішення суду.

По-перше, призначений після Вандрашека керівник Сергій Корнієнко не погоджується перейти на іншу посаду, про що він письмово повідомив обласну раду. По-друге, у цій справі тривають судові процеси. Обласна рада оскаржує рішення Ленінського суду від 29 квітня 2024 року.

“Кропивницький апеляційний суд та Кіровоградська обласна рада нарешті отримали від Вандрашека відгук на апеляційну скаргу, що дозволяє суду розпочати розгляд апеляційної скарги по суті. Ми сподіваємось, що засідання відбудеться найближчим часом, можливо, з початку наступного тижня”, — повідомив Мельник.

Свою чергою Вячеслав Вандрашек вважає, що відмова Сергія Корнієнка переходити на іншу посаду не має юридичної цінності. Він також наголошує, що апеляція обласної ради не повинна призупиняти виконання рішення Ленінського суду.

“Обласна рада має право оскаржити це рішення через апеляцію, але рішення суду має виконуватися негайно. Я мав би виконувати свої посадові обов’язки. Якщо вже сьогодні накладено штраф на обласну раду, закон, мабуть, на моєму боці. Це вказує на те, що обласна рада діє незаконно. Весь цей процес — це біль, розчарування і розуміння, що театр зробив три кроки назад. Це рейдерське захоплення театру”, — заявив Вандрашек.

ДЖЕРЕЛО