#громадськемісце В Кропивницькому попрощались з двома героями-земляками #кропивницький #kropyvnytskyi

В Кропивницькому попрощались з двома героями земляками

Військові до останнього залишились вірними українському народу.

Сьогодні, 26 липня, в Кропивницькому провели в останню путь двох земляків – солдата Сергія Дащенка та капітана Сергія Вдовіна.

Про це повідомили в міськраді, пишуть новини Кіровоградщини.

Сергій Дащенко народився 18 липня 1987 року у Кропивницькому. Навчався в місцевій школі №29, а потім отримував знання в Кропивницькому професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі. Пройшов військову строкову службу, після чого працював в рідному місті.

У травні 2024 року Сергій за мобілізацією приєднався до лав Збройних Сил України і став на захист батьківщини. Служив у 36-й окремій бригаді морської піхоти на посаді навідника 3-го десантно-штурмового відділення десантно-штурмової роти військової частини А2777. Солдат Сергій Дащенко прийняв останній бій 16 липня 2024 року біля населеного пункту Пересічне Харківської області.

Сергій Вдовін народився 12 вересня 1991 року в Одесі. Навчався у місцевій школі та суворовському училищі. Після школи вступив та успішно закінчив факультет льотної експлуатації Льотної академії Національного авіаційного університету. Працював пілотом близько 6 років і був професіоналом своєї справи.

У перший день повномасштабного вторгнення став на захист України. Служив командиром 3-ї стрілецької роти військової частини 122-ї окремої бригади. Був відзначений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Срібний Хрест» та пам’ятною відзнакою командира 122-ї окремої бригади «На захисті та обороні». 32-річний капітан Сергій Вдовін загинув 11 липня 2024 року поблизу населеного пункту Нетайлове Покровського району Донецької області.

ДЖЕРЕЛО