#громадськемісце Протягом тижня на Кіровоградщині не виявили випадків грипу, випадків коронавірусу – 85 #кропивницький #kropyvnytskyi

На Кіровоградщині спостерігається стабільна ситуація щодо ГРВІ та грипу, без перевищення епідемічного порогу. Більшість захворювань припадає на дітей та підлітків, що є звичайним для цієї пори року.

Фото з мережі Інтернет

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Як повідомила головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук, вірусу грипу серед відібраних у хворих протягом тижня зразків – не виявили. Загалом рівень захворюваності залишається нижчим за епідемічний поріг.  Також варто відзначити, що реєстрація нових випадків Covid-19 та лікування пацієнтів продовжується.

Так, минулого тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ до медичних установ області звернулось 3449 жителів області (попередній тиждень 3473 випадки). 65 % хворих – діти та підлітки до 17 років.

У вірусологічну лабораторію Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб впродовж тижня надійшло 4 зразки біологічного матеріалу від хворих із тяжкою гострою респіраторною інфекцією та грипоподібним захворюванням. Вірусів грипу не зареєстровано.

Рівень захворюваності в області знаходиться на позначці мінус 19,7% до епідпорогу.

Також минулого тижня зареєстровано 85 нових лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Продовжують лікування від коронавірусної хвороби 142 пацієнтів, з них 21 дитина.

В області проводяться щеплення проти сезонного грипу. На 21 жовтня щеплено 1344 людини, в тому числі 512 медичних працівників та 254 дітей віком від 6 місяців до 5 років.

Також в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, пунктах щеплень медичних закладів і в центрах масової вакцинації можна зробити щеплення проти коронавірусу дорослим і дітям вакциною COMIRNATY Omicron.

Підтримати видання Без купюр

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО