#громадськемісце СБУ затримала агентів ФСБ, які готували авіаудари по Кіровоградщині та інших регіонах. ФОТО #кропивницький #kropyvnytskyi

СБУ затримала агентів ФСБ, які готували авіаудари по Кіровоградщині та інших регіонах

СБУ затримала агентурну групу фсб, яку підозрюють у підготовці масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня. Серед пріоритетних цілей ворога були енергогенерувальні підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів.

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Про це сьогодні, 6 травня, повідомила Служба безпеки України.

За інформацією СБУ, окупанти сподівались отримати від своєї агентури “підтвердження” щодо актуальних геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ.

Для виконання цих завдань російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але працювали на одного куратора з фсб.

Про все це Служба безпеки дізналася ще на початковому етапі розвідувальної активності російських агентів, яких своєчасно викрила і покроково документувала.

“Завдяки цьому їх вдалося затримати “на гарячому” неподалік Києва, де вони проводили дорозвідку поблизу потенційних цілей, і тим самим зірвати плани агресора щодо підготовки повітряних ударів.
Як встановило розслідування, обох фігурантів, 28-річних безробітних, у березні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник “Кримського управління” фсб. Його особу вже встановила Служба безпеки”, – йдеться в повідомленні.

За співпрацю російські спецслужби обіцяли своїм агентам грошову винагороду. Для комунікації використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО