Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Секрети облаштування дитячих кімнат – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Секрети облаштування дитячих кімнат #кропивницький #kropyvnytskyi

Секрети облаштування дитячих кімнат

Дитячі кімнати — це комфортний і затишний простір для малечі та підлітків. Отже, ці приміщення мають поєднувати естетичну привабливість, ергономічність і зручність. Під час розробки дизайн-проєкту, треба враховувати вік, стать, темперамент, особисті уподобання і хобі малечі. До того ж діти швидко ростуть, тому в комплектацію включають універсальні елементи, які легко змінюються.

Облаштування дитячих кімнат

Функціональність і зонування

Оформлення інтер’єру дитячої — це важливе та відповідальне завдання. Спершу треба належним чином організувати простір, тобто розділити кімнату на ділянки для сну, дозвілля та навчання. Для цього не обов’язково перегороджувати приміщення стінами — площу можна зонувати за допомогою кольорів, меблів і декоративних ширм. У пригоді стануть столи-трансформери, двосторонні книжкові шафи та двоярусні ліжка. Доречними є поєднання різних за кольором і текстурою покриттів для підлоги. Зручний стелаж на замовлення вмістить усе необхідне і збереже в кімнаті порядок. Зазвичай у дитячій виділяють такі зони:

  • для сну та відпочинку;
  • для розваг і спорту;
  • для навчання і творчого дозвілля;
  • для зберігання іграшок і речей.

Умовний розподіл допоможе малечі зосередитися на певній активності та не відволікатися на інші справи.

Ергономіка й комфорт

У власному маленькому світі дитині має бути зручно. Вибираючи меблі, оздоблювальні матеріали та освітлення треба заздалегідь подумати про їхню практичність і комфортність. Фахівці радять купувати ліжка і столи відповідних розмірів, які підійдуть для віку і зросту малечі. Матрац має добре підтримувати спину, а м’які поверхні не накопичувати пил і легко очищатися. Важливий аспект — забезпечення потрібного рівня освітлення. Вдень цілком достатньо природного світла, а в темний час доби використовують регульовані лампи для читання, бра для затишної атмосфери, нічники та проєктори для сну.

Меблі для дитячих кімнат

Колірна палітра

Для дитячих кімнат обирають просту мінімалістичну базу: пастельні кольори, натуральні матеріали та природні мотиви. Потім додають цікаві дизайнерські акценти — шпалери з візерунками, кумедні яскраві подушечки, меблі незвичних форм, килимки з персонажами з мультфільмів та оригінальні світильники.

Ще одним критерієм вважається стать малюка. У кімнатах для дівчат переважають рожеві, салатові та бузкові забарвлення, а хлопчачим інтер’єрам притаманні блакитні, сині та зелені відтінки. Але сучасні тенденції ламають стереотипи, тому палітра може змінюватись відповідно до особистих вподобань. Не варто використовувати у великій кількості насичені активні кольори. Суцільна червона або помаранчева стіна у приміщенні для дитини — це вже занадто.

У пріоритеті — безпека

Під час проєктування кімнат для малюків особливу увагу приділяють безпеці простору. Важливими є такі моменти:

  • вибір меблів із закругленими краями;
  • використання нетоксичних матеріалів і фарб;
  • облаштування електричних розеток захисними заглушками;
  • фіксація корпусних меблів до стін, щоб уникнути перекидання;
  • закріплення на гострих кутах спеціальних м’яких накладок.

Звісно, що у дитячій не місце скляним поверхням, крихкому пластику, важким і травмонебезпечним предметам. 

Реклама

ДЖЕРЕЛО