#громадськемісце Що твориться навколо Світловодського Центру військово-патріотичного виховання? #кропивницький #kropyvnytskyi

Що твориться навколо Світловодського Центру військово патріотичного виховання?

 
Нещодавно я долучився до компанії друзів, які збираються щотижня для обговорення всіх можливих подій, від міжнародних до місцевих з різних сфер життя (війна,політика, бізнес, культура, техніка, спорт, література).

На одній із зустрічей з’ясувалося, що керівник центру військово-патріотичного виховання  (ЦВПВ) написав заяву про звільнення. Я взяв на себе зобов’язання у понеділок віднести до міської влади інформаційний запит, чи має місце такий факт.  
      
Один з присутніх висловив думку, що злі люди накинули оком  на ласий шматочок двох територій ЦВПВ і художньої школи для свого житла чи бізнесу. Як одного з лідерів громадської думки, цеспонукало мене через двох наших представників уГромадській раді заслухати управління освіти щодо планів відносно ЦВПВ.

Друзі припускають, що під виглядом  реорганізації, ЦВПВ  переселять   кудись з історичного місця у центрі міста (колишній СКЮМ), так само зроблять із художньою школою.  А  потім деякі особина себе або на своїх «хазяїв», яким служать  при владі,  приватизують цей ласий  шматочок території.

Чому цей варіант найбільш вірогідний?  В обговоренні прозвучало, що в оточенні міського голови  знаходяться  чиновники   подібні до керівника офісу президентаЄрмака, який  узурпував всю владу в Україні. Поділяю думку, що у цій справі замішана така собі група злих людей на чолі з місцевим “єрмаком” і припускаю, що Світловодськийміський голова не має  волі та мужності, щоб їм протистояти, а ми, слабке громадянське суспільство, не можемо спонукати його до рішучих дій, на жаль.

ЦВПВ розвивається, функціонують гуртки у всіх частинах міста, зростає матеріальна частина, зокрема, водна база з човнами та пристанню. Зроблений   скеледром, як початкова база туристичної смуги  перешкод. Центр провів всіх своїх вихованців через випробування  на навчальній військово-прикладній смузі перешкод юних українських патріотів для учнів 2-11 класів і планує розмістити  цю смугу біля головного корпусу. Як один із творців цієї смуги, повідомляю, що через рік наша смуга стане обов’язковою для всіх шкіл України по програмі  «Захист Вітчизни», а ЦВПВ, сподіваюсь,  стане її методичним  центром з підготовки педагогів.

Такими були думки народні про те, що ще не є фактом. Сарафанне радіо розносить і конкретні прізвища, але то радіо… Повідомлю про подальший хід цієї історії, як тільки щось конкретнестане відомо.
 
 
Олександр Форостяний

ДЖЕРЕЛО