#громадськемісце У Кропивницькому попрощалися з загиблим штурмовиком бригади “Лють”, поліцейським Володимиром Красюком #кропивницький #kropyvnytskyi

Боєць штурмової бригади «Лють», старший лейтенант поліції Володимир Красюк загинув на Донеччині, прийнявши останній бій з російськими окупантами в населеному пункті Торецьк Бахмутського району. А вчора, 12 жовтня, з ним прощалися в рідному місті, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища, рідні, друзі й бойові побратими. 

Фото Кропивницької міської ради

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Як повідомили в Кропивницькій міській раді, Володимир Красюк народився 11 травня 1995 року в селі Новокрасне Маловисківського району Кіровоградської області.

Навчався у Кропивницькій загальноосвітній школі № 20, нині – Академічна гімназія. У 2014 році закінчив Кіровоградський кооперативний фаховий коледж економіки й права ім. М.П. Сая.

У 2015-2016 роках пройшов строкову службу в Збройних Силах України. Закінчив Київський університет права в Національної академії внутрішніх справ та здобув вищу освіту.

З 2017 року працював оперуповноваженим сектору кримінальної поліції Новомиргородського відділення поліції Маловисківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

З вересня 2020 року по травень 2024 року служив інспектором роти поліції особливого призначення ГУНП в Кіровоградській області.

У травні 2024 року старший лейтенант поліції Володимир Красюк отримав призначення до батальйону спеціальних операцій «Еней» Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють».

9 жовтня Володимир брав участь в спеціальній операції поблизу Торецька Бахмутського району Донецької області. Поліцейським штурмової групи вдалося просунутися вглиб позицій противника до 350 метрів та пройти одну укріплену лінію оборони.
Під час бойового зіткнення з російськими окупантами та артилерійського обстрілу захисник отримав тяжке осколкове поранення не сумісне з життям.

“Йому було лише 29 років… Він був патріотом, незаперечним взірцем для підлеглих особового складу, висококваліфікований, компетентний, мав бездоганну репутацію, а ще – захоплювався спортом: кандидат в майстри спорту з боротьби самбо, неодноразовий учасник та призер чемпіонатів Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України з боротьби та рукопашного бою, багаторазовий переможець змагань фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» зі змішаних єдиноборств”, – розповіли його колеги.

Фото пресслужби Кропивницької міської ради

Підтримати видання Без купюр

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО