#громадськемісце У Кропивницькому письменниця й музикантка Ольга Полевіна презентувала книгу про композиторів #кропивницький #kropyvnytskyi

У Кропивницькому письменниця й музикантка Ольга Полевіна презентувала книгу про композиторів

27 березня, у Міжнародний день театру, в Кропивницькому музеї імені Карпенка-Карого письменниця Ольга Полевіна презентувала нову книгу “Володарі скрипкового ключа”. Героями цієї збірки є вісімнадцять відомих європейських та українських композиторів.

Ольга Полевіна стоїть ліворуч. Фото Кропивницької міської ради

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Про це повідомляють у Кропивницькій міській раді.

Ольга Полевіна – членкиня Кіровоградської обласної організації НСПУ, голова літературного об’єднання “Степ” імені Віктора Погрібного. Книга “Володарі скрипкового ключа” у 2020 році перемогла у Міжнародному мультимистецькому конкурсі “Молода КороНація” у номінації “Дорослі для підлітків”.

Героями збірки “Володарі скрипкового ключа” стали Вівальді, Бах, Бетховен, Моцарт, Паганіні, Шуберт, Верді, Гулак-Артемовський, Лисенко, Леонтович та ін. У книзі авторка доповнила життєпис і творчий шлях музикантів художньою розповіддю. Тому на сторінках генії постають як звичайні люди з їх почуттями, мріями, розчаруваннями і надіями.

“Яким був шлях до слави, як вперше майбутні композитори грали на музичних інструментах, чим доводилося жертвувати заради музики, як закохувалися, чим жили, як шукали свій шлях у творчості – все це на сторінках видання”, – йдеться в повідомленні.

Музикантка за освітою, Ольга Миколаївна поєднала в книзі професійні знання із захопленням художнім словом.

“Кого ж залишить байдужим історія Вівальді, який тільки-но брав у руки скрипку, перетворювався із слабкого і хворобливого чоловіка на справжній ураган, або маленького Георга Генделя, який з дитинства був зачарований звуками і через них пізнавав предмети і явища. Чи останнє кохання Миколи Лисенка – таке недосяжне, але прекрасне. Чи трагічно обірване життя українського патріота, автора всесвітньо відомого “Щедрика” Миколи Леонтовича”, – зауважується в повідомленні міськради.

Фото Кропивницької міської ради

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО