#громадськемісце Співпраця газети «Україна-центр» з посольством США #кропивницький #kropyvnytskyi

Співпраця газети «Україна центр» з посольством США

Посольство США в Україні минулого року оголосило грантовий конкурс для українських ЗМІ та медіа-організацій, аби підтримати їх роботу в умовах припинення надходжень від реклами, зменшення аудиторії та логістичних проблем, спричинених вторгненням Росії.

Одним з переможців цього конкурсу стала газета «УКРАЇНА-ЦЕНТР». До повномасштабного вторгнення газета виходила на 16 сторінках, після – на чотирьох. Практично зник ринок реклами, зросли ціни на газетний папір, друк, паливо та комунальні послуги. Збідніли наші читачі. Крім того, суттєво змінилась наша читацька аудиторія – зараз на Кіровоградщині постійно проживає близько 100 тисяч внутрішньо-переміщених осіб, яким конче потрібна регіональна інформація. Ще нові сектори наших читачів – волонтери, бійці ТрО та поранені, що лікуються в наших медичних закладах. Для інформування всіх категорій читачів потрібно було збільшити обсяг газети хоча б до 8 сторінок.

Завдяки нашім американським партнерам ми отримали змогу змінити обсяг газети з 4 до 8 сторінок. Ми організовували зустрічі  для різних соціальних груп із журналістами для розкриття актуальності тем, які розгорталися на сторінках газети. В газеті постійно почали публікувати талони для звернень з правових питань, відповіді на які ми надавали в газеті та на сайті.

Головними темами наших публікацій стали проблеми біженців, військових та їхніх сімей, волонтерів, бійців ТрО, релокованого бізнесу.

Була також проведена модернізація сайту. Крім зміни дизайну та технологічних покращень з’явились нові рубрики такі як «Приймальня УЦ», «УЦ – Підкаст», «Майстри».

Колектив редакції висловлює щиру подяку Державному Департаменту США, Посольству США в Україні та Відділу преси, освіти та культури Посольства за їх допомогу, що надала можливість вижити газеті, а читачам отримувати потрібну їм інформацію.

ДЖЕРЕЛО