Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
В Бобринці відновлюють військових і цивільних після поранень і травм – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце В Бобринці відновлюють військових і цивільних після поранень і травм #кропивницький #kropyvnytskyi

В Бобринці відновлюють військових і цивільних після поранень і травм

Послуги лікарів безоплатні для пацієнтів.

В Бобринці в дній з лікарень працює відділення реабілітації, в якому безоплатно надають допомогу військовим і цивільним, які постраждали під час військових дій.

Про це повідомляють новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Його відкрили в травні 2023 року. Відтоді реабілітацію пройшли понад 150 пацієнтів. Серед них військові, що отримали поранення, переселенці та мешканці Кіровоградщини, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Начальниця міського управління економічного розвитку Марина Кочубей розповіла, що оснащення і обладнання відділення коштувало понад мільйон гривень. Вона відзначила, що проєкт створений за підтримки ООН і при підтримці уряду Кореї та Німеччини. Вони надали 860 тисяч гривень.  З місцевого бюджету виділили 310 тисяч гривень.

Для пацієнтів послуги реабілітації безкоштовні. Все сплачується Національною службою здоров’я. Двотижневий період реабілітації коштує 10800 грн.

ДЖЕРЕЛО