#громадськемісце Голова облради разом із працівниками виконавчого апарату відвідав виставку загиблого земляка #кропивницький #kropyvnytskyi

Голова облради разом із працівниками виконавчого апарату відвідав виставку загиблого земляка

Голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд разом із працівниками виконавчого апарату відвідав виставку творів художника, графіка, письменника, загиблого головного сержанта Володимира Чорного «Кари» сьогодні, 2 квітня.

Про невідому загалу творчість митця, мотиви та досягнення розповіла його дружина Олена Білецька. Вона зазначила – фонд Володимира Чорного запланував кілька мистецьких заходів, які відбудуться найближчим часом. Одним із них є конкурс на кращий малюнок серед школярів Кропивницького. Також засновники фонду – сама пані Олена та рідні Володимира Чорного планують показати в обласному центрі фільм «Памфір», художником-декоратором якого був загиблий митець. Юрій Дрозд пообіцяв посприяти організації показу картини у Кропивницькому.

«Володимир Чорний – яскрава особистість і гордість нашого краю. Він присвятив свій життєвий шлях творчості. Талановитий графік, письменник, художник-декоратор десятка українських кінострічок… Скільки б ще він зміг створити, скільки здобутків зміг би отримати завдяки своїй активній творчій роботі! – наголосив голова обласної ради Юрій Дрозд. – Проте, в лиху годину добровільно обрав найпотрібніше, найважливіше, найпочесніше з занять – захист своєї родини і своєї країни. Схиляю голову перед Героєм-захисником, який торік у травні загинув у бою з російськими окупантами. Творчість та життєвий шлях Володимира Чорного будуть закарбовані в історії нашої області й усієї України».

Володимир Чорний народився у Кропивницькому (тоді Кіровоград) в 1976 році. У 1994-му закінчив СПТУ №8 за спеціальністю «художник-оформлювач». Починаючи з 2006 року, Володимир Чорний неодноразово брав участь у виставках у різних містах України. Він був професійним художником-декоратором для художніх фільмів та рекламних роликів. Як художник-декоратор працював над фільмами «Памфір» (2022), «Залізні метелики» (2023), «Брама» (2017), «Наші котики» (2020), «Віддана» (2020), «Ефір» (2018), «ШТТЛ» (2022). Був художником-постановником та художником-декоратором у кліпах гуртів «Океан Ельзи», «DREZDEN», «Соня Кей», «ТНМК».
Із початком повномасштабного вторгнення Володимир Чорний добровільно приєднався до Збройних Сил України. На посаді головного сержанта окремого взводу 1-го батальйону 66-ї окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго воював на Східному напрямку. Загинув 9 травня 2023 року в боях біля села Невське Луганської області. Посмертно нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Виставка експонуватиметься в Музеї мистецтв до 24 квітня 2024 року.

Голова облради разом із працівниками виконавчого апарату відвідав виставку загиблого земляка

Оцінити цей запис

ДЖЕРЕЛО