#громадськемісце Поки батьки зайняті своїми справами: у Кропивницькому дітей захисників запрошують у громадський хаб #кропивницький #kropyvnytskyi

Поки батьки зайняті своїми справами: у Кропивницькому дітей захисників запрошують у громадський хаб

У «Кімнаті хоробрих», яку команда БФ «Українська фундація «Мрія» допомогла облаштувати у громадському хабі для родин військових у Кропивницькому, відтепер можна на деякий час залишати дітей. Починаючи з цього тижня, на локації працює адміністраторка.

Виконавча директорка БФ «Полк Святослава Хороброго» Яна Пшеніцина нагадала, що «Простір Хоробрих» відкритий щодня. Відповідно, в такому ж режимі працює і «Кімната хоробрих» – з 09:00 до 17:30. Якщо проводяться вечірні заходи – довше. Провести тут час приходять діти з родин військовослужбовців, переселенці, місцеві мешканці. Вдень – не менше десяти.

З цього тижня у «Кімнаті хоробрих» працює адміністраторка. Тож батьки можуть залишати своїх дітей на кілька годин, а тим часом вирішувати свої справи. Раніше такої послуги не було, з дітьми обов’язково мав бути хтось з дорослих.

Лишати можна дітей від трьох років. Бажано попередньо повідомити про таку потребу. Залишати дітей з адміністраторкою, яка має педагогічну і психологічну освіту, можуть і сім’ї не військовослужбовців. Умова для решти – донат на потреби армії.

Для дітей організовують різні розваги. До прикладу, дитячий кінотеатр. Періодично мати одного з захисників проводить інтерактивний ляльковий театр – це вистави, в яких залучені діти. Працівники Музею мистецтв щосереди організовують творчі майстеркласи для учасників до 8 років.

Інтерактивну дошку, придбану благодійниками, в «Просторі хоробрих» використовують під час занять англійською (уроки безплатні для дітей захисників) у навчальній зоні.

«Хочемо проводити ще більше заходів. Будемо щиро вдячні волонтерам, які запропонують різні активності для наших дітей. Ми завжди відкриті для добрих ініціатив, в свою чергу готові надати приміщення і техніку. Особливо актуальні заходи для дітей до 8 років, – коментує Яна Пшеніцина.

«Простір хоробрих» знаходиться у Кропивницькому, на вулиці Віктора Чміленка, 53.

Поки батьки зайняті своїми справами: у Кропивницькому дітей захисників запрошують у громадський хаб

Оцінити цей запис

ДЖЕРЕЛО