Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Дружині солдата з Кіровоградщини, який помер у полоні російських військових, передали державну нагороду – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Дружині солдата з Кіровоградщини, який помер у полоні російських військових, передали державну нагороду #кропивницький #kropyvnytskyi

Дружині солдата з Кіровоградщини, який помер у полоні російських військових, передали державну нагороду

Сьогодні, 13 травня, в Онуфріївській громаді дружині військового Василя Колісника, передали його посмертну державну нагороду.

Про це повідомили у громаді, передає Точка доступу.

Голова Онуфріївської громади Віталій Береза передав Любові Колісник oрден “За мужність” ІІІ ступеня, яким нагородили її чоловіка після смерті.

Не існує вищoї ціннoсті, ніж захист Батьківщини та свoгo нарoду. Відвага пoлеглoгo захисника дoвіку матиме пoшану в серцях усіх, хтo знав йoгo, любив і цінував, – сказав Віталій Береза.

оржен "За мужність" ІІІ ступеня посмертно Василь Колісник

посмертна нагорода від президента Василю Коліснику

Захисник народився 27 листопада 1967 року в селі Василівка Онуфріївського району Кіровоградської області. З 1986 по 1988 роки проходив строкову військову службу в Німеччині. Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, чоловік у березні 2022 року пішов захищати рідну землю. Зі своїми побратимами тримали оборону міста Слов’янськ Донецької області, потім воював у Попасній Луганської області. Після чергового масованого обстрілу зв’язок з ним обірвався. З 21 квітня 2022 року Василь вважався зниклим безвісти.

Всі дні пошуків для рідних стали пеклом – безсоння, перегляд фото і відео полонених, поранених, спілкування з побратимами… Лише в листопаді рідні дізналися про його перебування в полоні, – повідомили в громаді.

Тривалий час Василь Колісник перебував у Суходільській виправній колонії, про подальшу долю було невідомо. Чоловік помер під час перебування в полоні, в який потрапив під час бойових дій у Луганській області.

У лютому 2023 року під час обміну Україна повернула тіло полеглого захисника. Попрощались з солдатом у березні того ж року.

Читайте також: Вірменин за національністю, щирий син України. Про захисника Карена Хачатуряна з Кіровоградщини (ФОТО)

ДЖЕРЕЛО