Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
На Кіровоградщині ДБР викрило організовану групу, яка заробляла на незаконній вирубці лісу – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце На Кіровоградщині ДБР викрило організовану групу, яка заробляла на незаконній вирубці лісу #кропивницький #kropyvnytskyi

На Кіровоградщині ДБР викрило організовану групу, яка заробляла на незаконній вирубці лісу

Працівники ДБР за сприяння СБУ повідомили про підозру учасникам організованої групи, яка заробляли на незаконній вирубці лісу на Кіровоградщині.

У березні 2023 року майстер лісу одного з лісництв регіону організував незаконну рубку дерев під виглядом санітарної рубки.

Він залучив лісничого та шістьох цивільних учасників, які безпосередньо рубали, вивозили та продавали деревину, використовуючи підроблені накладні для імітації законності перевезення деревини замовнику.

Лише за пʼять місяців незаконної діяльності ділки зрубали приблизно 1 тис. дерев, чим завдали шкоди навколишньому середовищу на понад 4 млн грн.

Наразі всім учасникам угрупування повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки(ч. 4 ст. 246 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 7 років позбавлення волі.

Вирішується питання щодо відшкодування нанесених збитків державі.

Процесуальне керівництво здійснює Кіровоградська обласна прокуратура.

ДЖЕРЕЛО