Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Рятувальники провели урок безпеки для школярів Мар’янівської громади (ФОТО) – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Рятувальники провели урок безпеки для школярів Мар’янівської громади (ФОТО) #кропивницький #kropyvnytskyi

Рятувальники провели урок безпеки для школярів Мар’янівської громади (ФОТО)

Освіта – це потужний механізм, здатний змінити ставлення підростаючого покоління до питань власної безпеки та сформувати набір вмінь та навичок, необхідних для самозахисту  в умовах сьогодення. А отже, підходи до навчання дітей основ безпеки мають відповідати вимогам часу. Для цього у професійному арсеналі рятувальників є чимало власних методик, що дозволяють значно удосконалити освітній процес у безпековій сфері, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.

Такі авторські методики сьогодні працівники Служби порятунку презентували під час уроку безпеки у Мар’янівському ліцеї, що в Новоукраїнському районі. Діти активно долучалися до усіх запропонованих вправ, творчих та інтелектуальних завдань. Таке навчання з основ пожежної та мінної безпеки сприяє, в тому числі й розвитку  критичного мислення. Адже не кожна небезпечна ситуація може вкладатися в стандартні рамки. Головне правило поведінки в екстремальних умовах — вижити та убезпечити себе та близьких від зовнішніх загроз. А ще, за можливості, допомогти тим, хто поруч, хто розгубився та не може опанувати себе. 

Разом з рятувальниками ліцеїсти вчилися вправлятися з вогнегасником та дізналися також про інші первинні засоби пожежогасіння. 

Чіткий порядок дій у разі знаходження боєприпасів та їх уламків довів школярам сапер ДСНС. Цікавилися підлітки й тим, як проходять робочі будні піротехніків, а також пробували відчути себе у цій ролі, приміряючи справжнє бойове спорядження вибухотехніків. 

Нестандартною, а разом з тим і цікавою й дуже пізнавальною була зустріч мар’янівських школярів з надзвичайниками.  А тим, хто цікавиться новинками світу безпеки корисно було дізнатися про новинки проєкту “Пригоди без шкоди”.

                 

ДЖЕРЕЛО