#громадськемісце У Кропивницькому відзначають ефективність боротьби з кліщами у зелених зонах міста #кропивницький #kropyvnytskyi

У Кропивницькому відзначають ефективність боротьби з кліщами у зелених зонах міста

Обласний центр контролю та профілактики хвороб відзначив достатньо ефективну роботу КП “Благоустрій” з акарицидної обробки зелених зон Кропивницького. 

  

ДУ «Кіровоградський ОЦКПХ МОЗ України» проінформувало про результати ентомологічного обстеження територій міста після проведення акарицидних обробок.

  

Так, фахівці Центру,  провели ентомологічне обстеження на чотирьох локаціях:

 територія Гаю десантників, 

 парку імені Космонавтів, 

 парку «Козачий острів» 

 лісопарку «Бєляєвський»,  де у квітні проводили акарицидну обробку.

При цьому на Козачому острові кліщів взагалі не виявили. На території інших парків відловлено 20  кліщів (Гай десантників – 2, парк імені Космонавтів – 4, лісопарк «Бєляєвський» – 14), з них у 5-ти екземплярах виявлені збудники хвороби Лайма (лісопарк «Беляєвський» – 3 екземпляри, парк імені Космонавтів – 2 екземпляри). 

Як йдеться у повідомленні, зменшення заселеності кліщами свідчить про ефективність проведених обробок, адже перед проведенням дезинфекції було відловлено вдвічі більше кліщів.

Однак виявлення збудників хвороби Лайма потребує пильної уваги від населення міста щодо особистого захисту від  кліщів і підтверджує необхідність проведення таких обробок зелених зон на постійній основі.

https://www.facebook.com/krrada.official

ДЖЕРЕЛО