Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Кропивницькі піротехніки на Донеччині не мають права на помилку (ФОТО) – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Кропивницькі піротехніки на Донеччині не мають права на помилку (ФОТО) #кропивницький #kropyvnytskyi

Кропивницькі піротехніки на Донеччині не мають права на помилку (ФОТО)

IMG 20240427 120529 391

Жорстока та кривава війна, що нині триває в Україні, лишає по собі чимало страшних згадок не лише у пам’яті свідків цих подій.

Адже земля, на якій точилися запеклі бої, приховує тони вибухонебезпечного металу, який залишив ворог, тікаючи з окупованих територій під натиском наших захисників.

IMG 20240502 WA0003

Аби відродити цю землю для життя та дати шанс на безпечне майбутнє новим поколінням українців, щодня наші сапери відважно та мужньо ведуть двобій з прихованим ворогом – вибухонебезпекою.

Особовий склад групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Кіровоградській області від початку повномасштабного вторгнення постійно залучається до виконання робіт з розмінування на деокупованих територіях України. Нині наші  сапери у складі зведеного загону працюють на Донеччині.

IMG 20240502 WA0016

Графік вибухотехніків дуже напружений. Метр за метром обстежуючи заміновану територію, сапери діють повільно та зосереджено. Уважність, професіоналізм та досвід – супутники наших бійців у боротьбі з вибухонебезпекою. Щодня вони самовіддано працюють у непростих умовах. Долаючи кілометри доріг за будь-яких погодних умов, вони виснажують тіло у надмірних фізичних навантаженнях, адже піротехнічне спорядження важить близько 45 кг. А ще протистоять неймовірному психоемоційному напруженню, оскільки чітко розуміють, що не мають права на помилку. А кожна вчасно виявлена та знищена одиниця боєприпасів  – це чиєсь врятоване життя та збережене здоров’я.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

    

ДЖЕРЕЛО