Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
На Кіровоградщині суд зобов’язав селищного голову прозвітувати перед громадою – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце На Кіровоградщині суд зобов’язав селищного голову прозвітувати перед громадою #кропивницький #kropyvnytskyi

На Кіровоградщині суд зобов’язав селищного голову прозвітувати перед громадою

У середу, 8 травня, Кіровоградський окружний адміністративний задовольнив адміністративний позов депутата Новгородківської селищної ради Павла Дейнеки до Новгороківського селищного голови Олександра Сириці.

Фото зі спільноти “Ми – Новгородка” у Фейсбуці

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Про це йдеться в рішенні суду, яке депутат надав редакції “Без купюр”.

У квітні Павло Дейнеко звернувся до суду щодо визнання протиправною бездіяльності селищного голови з приводу звітування за 2021, 2022 роки. Депутат також просив суд зобов’язати Олександра Сирицю прозвітувати про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами за вказаний період.

В обґрунтування своїх позовних вимог він навів статтю 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Адвокат селищного голови у відзиві на позов стверджував, що бездіяльність Олександра Сириці спростовується електроннимм звітами, оприлюдненими на офіційному сайті Новгородківської селищної ради. А такий формат зумовлений противоепідеміологічними заходами та у зв’язку з введенням воєнного стану.

Своєю чергою Павло Дейнеко вказав. що звіти, опубліковані на сайті, є звітами селищного голови про діяльність виконавчих органів, а не про його власну роботу.

Суд вирішив визнати протиправною бездіяльність Новгородківського селищного голови щодо незвітування про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами за 2021, 2022 роки.

А також зобов’язав Новгородківського селищного голову Сирицю Олександра Антоновича прозвітувати про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами за 2021, 2022 роки, протягом місяця з дня набрання рішенням законної сили.

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО