Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
З Днем вишиванки! – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце З Днем вишиванки! #кропивницький #kropyvnytskyi

З Днем вишиванки!

Дата: 16.05.2024 10:40

Кількість переглядів: 3


Вишиванка – сакральна річ для кожного українця, яка зберігає наше коріння, ідентичність та розуміння себе. У вишитому одязі закарбовані міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу.

Носити вишиванку – це засвідчувати свою приналежність до віковічної української культурної традиції. Право на нашу ідентичність, на те, щоб і далі вільно розмовляти рідною мовою, одягати національний стрій, примножувати культурне надбання і передавати ці традиції наступним поколінням, нині виборюють ціною власного життя українські захисники та захисниці.

Червоним і чорним сьогодні вишиті і наші серця, де червоне – це любов до Батьківщини, а чорне – це печаль від втрати тисяч українців, як військових, так і цивільних.

Бажаю усім нашим захисникам, аби вишиванка оберігала кожного від ворожих куль, а усім нам – мирного неба після перемоги над рашистською нечистю!


« повернутися

ДЖЕРЕЛО