Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Майже 200 мільйонів: в Кропивницькому обговорили реконструкцію системи теплопостачання – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Майже 200 мільйонів: в Кропивницькому обговорили реконструкцію системи теплопостачання #кропивницький #kropyvnytskyi

Майже 200 мільйонів: в Кропивницькому обговорили реконструкцію системи теплопостачання

Директор Теплоенергетика назвав вартість всіх запланованих на 2024 рік робіт.

В міськраді пройшла апаратна нарада щодо реконструкції системи тепло постачання в Кропивницькому, а також були озвучені результати проходження опалювального сезону в обласному центрі.

Про це повідомили в міськраді, пишуть новини Кіровоградщини.

Директор підприємства Олександр Чельник розповів про структуру підприємства. В нього входять 4 теплових райони – Центральний, Промисловий, Південний, селище Нове. На балансі підприємства 33 котельні і 1 ТЕЦ. З 33 котелень працює 21.

За словами Чельника котельні працюють у штатному режимі і забезпечують встановлений температурний режим. Протягом опалювального сезону сталось 284 аварії на тепломережах Кропивницького. В процесі ліквідації аварій було прокладено 1180 метрів нових труб.

Законсервовані котельні задіють під час реконструкції системи опалення міста. Вони повинні замінити Південно-Західну котельню. Для цього вже розроблена проєктно-кошторисна документація і отримані дозволи на капітальні ремонти. Вже на 2 котельнях майже завершені ремонтні роботи.

Окремо Чельник торкнувся перспективного розвитку підприємства і схеми теплопостачання. Він відзначив, що знайдений підрядник, з яким укладено договір про розробку нової схеми теплопостачання міста Кропивницький. Підрядник вже розробив альтернативні сценарії теплопостачання, підготовив проекти розвитку теплопостачання міста на період 2023-2032 років.

За словами Чельника, витрати на реконструкцію системи теплопостачання міста сягнуть 191,173 мільйонів гривень. Ці кошти витратять на ремонт теплових мереж на вулиці Черновола (850 метрів), по вулиці Преображенській до вулиці Великої Перспективної протяжністю 445 метрів, забезпечення технічнго переоснащення двох котлів на Кропивницькій ТЕЦ, виконання капітального ремонту парової частини турбіни на ТЕЦ та технічне переоснащення стаціонарної акумуляторної батареї.

Крім того, планується замінити трансформатор на ТЕЦ, який перевищив всі строки експлуатації в 2,5 рази. На даний час обладнання перебуває в аварійному стані. Заплановані і ремонти котелень, резервуарів питної води.

«На капітальний ремонт очікує і котельня по вулиці Героїв –рятувальників, 5. Тут буде встановлене найсучасніше котельне обладнання із встановленою потужністю 8,0 МВт. Модернізована котельня забезпечить централізованим теплопостачанням споживачів вулиць Героїв –рятувальників, Академіка Корольова та Віктора Френчка. На теперішній момент теплопостачання цих мікрорайонів здійснюється від Південно-західної котельні, яка за новою схемою буде виведена з експлуатації» – зазначив Чельник.

ДЖЕРЕЛО