#громадськемісце Переправляли чоловіків за кордон: прокуратура Кіровоградщини викрила міжнародну групу злочинців #кропивницький #kropyvnytskyi

Переправляли чоловіків за кордон: прокуратура Кіровоградщини викрила міжнародну групу злочинців

Очільника угрупування екстрадували в Україну.

З Болгарії в Україну екстрадували керівника злочинної групи, яка займалась переправленням чоловіків з України за кордон.

Про це повідомили в обласній прокуратурі, пишуть новини Кіровоградщини.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури домоглись екстрадиції мешканця Запорізької області в Україну. Він очолив групу, яка займалась переправленням чоловіків призовного віку за кордон. Вони за свої «послуги» брали від 2,5 тисяч доларів до 6,5 тисяч доларів.

Його підозрюють у створенні міжнародної злочинної групи члени якої незаконно переправляли  військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України з метою уникнення останніми мобілізації та підробленні офіційних документів.

До складу групи входило 8 осіб. Вони вели свою діяльність протягом місяця. Правоохоронцям вдалось встановити 40 фактів незаконного перетину державного кордону. Загалом їм вдалось «заробити» близько 9 мільйонів гривень.

Організатору протиправної  оборудки інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28, ч.3 ст.332, ч.1,4 ст.358 КК України. Він намагався сховатись від слідства за кордоном, а зараз знаходиться під вартою.

Документи щодо ще 6 учасників групи знаходяться в суді. Членам злочинної групи загрожує до 12 років ув’язнення.

ДЖЕРЕЛО