Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Як виміряти обсяг паливно-мастильних матеріалів у резервуарі? – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Як виміряти обсяг паливно-мастильних матеріалів у резервуарі? #кропивницький #kropyvnytskyi

Як виміряти обсяг паливно мастильних матеріалів у резервуарі?

В цілях підвищення контролю за витратами нафтопродуктів на автозаправних станціях часто використовуються різноманітні рівнеміри. Найпопулярніші з них метроштоки. Оскільки кількість паливно-мастильних матеріалів постійно змінюється їх регулярний моніторинг досить важливе завдання.

Таке обладнання підходить для резервуарів з моторним мастилом, дизелем, газом, бензином та іншими продуктами нафтогазової промисловості. Спостереження повинні проводитися постійно, щоб розуміти динаміку витрат протягом дня або місяця. Замовити обладнання для АЗС і нафтобаз, щоб спостерігати за рівнем рідин в цистернах можна, звернувшись до компанії «Славутич».

Що таке метрошток та яка сфера його застосування?

Представлений інструмент — це високоточне спеціалізоване обладнання, що необхідне для простого вимірювання рівня палива в цистернах та свердловинах. Пристрій може вважатись універсальним, оскільки він застосовується в різних галузях промисловості, на будівництві та виробництві.

Метрошток в нафтогазовій промисловості найчастіше використовується на автозаправних станціях, щоб стежити за залишками бензину в резервуарах. Також він підходить і для нафти, газового конденсату, дизелю тощо. В хімічній промисловості такий інструмент дає змогу безпечно виміряти рівень кислот, лугів та інших небезпечних речовин у місткостях.

У системах водопостачання пристрій дозволяє проводити якісний моніторинг рівня води в колодязях, водосховищах, резервуарах. Якщо вам потрібно купити метрошток високої якості, звертайтесь в компанію «Славутич».

Що таке метрошток та яка сфера його застосування?Що таке метрошток та яка сфера його застосування?
Що таке метрошток та яка сфера його застосування? / Фото: з відкритих джерел

Які існують різновиди

За своєю будовою та принципом дії представлені прилади можна поділити на дві групи: механічні та електронні. Перший тип являє собою довгий металевий стрижень з нанесеними поділками та цифровими значеннями. Зазвичай вони виготовлені з сталі чи алюмінію та мають довжину від 1,5 до 4,5 метра.

Форма інструменту може нагадувати літеру Т, бути круглою чи напівкруглою. Такий метрошток також буває цілісним або може складатися з кількох ланок. Другий варіант більш зручний у зберіганні. Пристрої, які призначені для використання на автозаправних станціях, додатково покривають спеціальною бензочутливою пастою, щоб було легше зчитувати показники.

Електронні метроштоки — це вже більш сучасні варіанти вищевказаних інструментів. Вони складаються з вимірювальної штанги та пульта. Такий пристрій дає можливість проводити вимірювання автоматично по команді оператора або через встановлені часові проміжки. Варто зазначити, що електронні моделі значно дорожчі за вартістю за механічні, але водночас практичніші у використанні.

Як проводити вимірювання метроштоком?

Для проведення вимірювань за допомогою механічного пристрою необхідно слідувати наступному алгоритму:

  • спочатку підготуйте інструмент, перевірте чи справний він, чи не стерлась вимірювальна шкала;
  • обережно опустіть пристрій в цистерну, утримуючи його за спеціальну ручку;
  • дочекайтеся, доки рівень рідини на шкалі стабілізується та витягніть рівнемір з резервуара;
  • зчитайте отримані показники, зробити це допоможе чутлива паста, яка змінить колір після контакту з бензином чи іншим ПММ;
  • після використання витріть прилад на сухо та покладіть на місце, це дозволить виключити провисання та деформацію стрижня.

Застосовуючи інструмент, дотримуйтесь правил безпечної роботи як з приладом, так і з ПММ. Обов’язково використовуйте якісне та сертифіковане обладнання. Вимірювання допоможе підтримувати нормальну роботу АЗС або нафтобази.

ДЖЕРЕЛО