Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Плавання – найефективніший метод для схуднення – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Плавання – найефективніший метод для схуднення #кропивницький #kropyvnytskyi

Плавання – найефективніший метод для схуднення
Ілюстративне фото

Серед усіх спортивних дисциплін найефективнішим для схуднення є плавання. Заняття в басейні сприяють активному спалюванню калорій, позбавленню целюліту, підтягуванню шкіри та приведенню в тонус усіх м’язів.

Як плавання впливає на тіло?

Щоб досягти позитивного результату, потрібно бути максимально активним. За 1 годину плавання швидко, комбінуючи різні стилі, можна спалити близько 1300 ккал. У поєднанні з правильним харчуванням спалювання калорій прискорюється, і схуднення відбувається набагато швидше.

Важливо для занять вибирати хороші комплекси, наприклад, такі як Олімпікстайл, що мають різнорівневі по глибині басейни, призначені для персональних та професійних занять, у яких якісно очищають воду без шкідливих для здоров’я речовин та пропонують послуги професійних інструкторів.

Для схуднення займатися у басейні необхідно щонайменше 3 рази на тиждень. Тривалість одного заняття – не менше ніж 60 хвилин. Навантаження на тіло сприяє активному спалюванню жирового прошарку, прискорює метаболізм. Прискорення та поліпшення кровообігу та відтоку лімфатичної рідини усувають застійні процеси, завдяки чому шкіра розгладжується, поступово зникає «апельсинова кірка» зі стегон та ніг.

Правильні тренування у басейні

Якщо приходити в басейн і просто плавати на втіху, ефект схуднення буде не таким швидким і хорошим, як хотілося б. Ідеальний варіант – чергування занять аквааеробіки та плавання різними стилями. Кожен із стилів по-різному впливає на тіло:

  1. Брас – найскладніший стиль, який потребує величезних витрат енергії. Важливо правильно технічно плавати. Верхні та нижні кінцівки повинні рухатися симетрично. Має велике значення правильне дихання під час тренування – вдих здійснюється лише ротом, а видихається повітря через ніс та рот.
  2. Батерфляй – дуже виснажливий стиль плавання, але саме він рекомендований тим, хто бореться із зайвими кілограмами. Плити необхідно на спині, рухи ногами та руками робити строго симетрично. У стилі батерфляй достатньо поплавати 5 хвилин.
  3. Кроль – рухи верхніми та нижніми кінцівками мають бути поперемінними, плисти необхідно на животі.

Початківцям не варто виснажувати себе надмірними навантаженнями і плисти через силу. Краще зробити менше по часу, але правильно і якісно, тоді результат не забариться навіть після нетривалих тренувань.

Плавання сприяє не тільки спалюванню великої кількості калорій, а й прискоренню метаболізму. З одного боку, активний обмін речовин значно допомагає у схудненні, з іншого боку – викликає після тренувань сильний апетит. Щоб схуднути завдяки плаванню, необхідно дотримуватись правильного раціону харчування. Не варто змушувати себе сідати на жорсткі дієти, оскільки не залишиться сил на тренування.

Харчування має бути правильним та збалансованим з переважанням у щоденному меню білкової їжі. Важливо стежити і за калорійністю добового раціону, адже схуднення можливе лише в тому випадку, якщо калорій буде витрачатися більше, ніж надходити в організм з їжею.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

ДЖЕРЕЛО