#громадськемісце Закордонні вояжі: куди й для чого їздять кропивницькі депутати #кропивницький #kropyvnytskyi

Закордонні вояжі: куди й для чого їздять кропивницькі депутати

Вже майже тиждень, судячи з рішення виконавчого комітету Кропивницької міської ради, за кордоном перебуває депутат від «Нашого краю» Андрій Табалов.

(Андрій Табалов. Фото: Forbes)

На підставі його звернення, враховуючи запрошення Європейської асоціації молочників, Табалова відрядили на двадцять один день до Брюсселю для участі в конференції EDA.

Основним активом обранця вважають ТОВ «МК «Волошкове поле». Виробником продукції «Волошкового поля» є ПАТ «Юрія». Знаходиться й функціонує воно не в Кропивницькому, а в Черкасах.

Тим не менш, у рішенні виконкому сказано, що поїздка на конференцію EDA присвячена як зміцненню існуючих зв’язків підприємств молочної продукції країн ЄС, так і благодійній допомозі ТЦК. А в купі все це допомагатиме кропивницьким виборацям.

Цитуємо:

 «(…) розвитку молочної політики підприємств країн ЄС, налагодження нових ділових контактів, презентації пропозицій та рішень потенційним клієнтам, зміцнення існуючих зв’язків, організації роботи щодо благодійної допомоги для ТЦК міста Кропивницького, а також отримання корисного досвіду та знань для подальшого використання в своїй депутатській діяльності при вирішенні нагальних питань виборців Кропивницької міської територіальної громади».

На сайті EDA інформацію про конференцію щодо розвитку молочної політики протягом 9 – 29 квітня знайти не вдалося – ані в “новинах”, ані в “анонсах”.

До того ж, інші конференції, які організовує EDA, зазвичай тривають від одного до трьох днів.

Нагадаємо, що у 2022-му році Андрій Табалов потрапив до списку фігурантів розслідування ДБР стосовно так званого “Батальйону Монако” після виходу матеріалу «Української правди» про відпочинок української еліти за кордоном.

До відома: Постановою Кабміну передбачений виїзд за кордон депутатів місцевих рад виключено у службові відрядження, а не в справах власного бізнесу. Довідка про це в кінці публікації.

Вчора, 15 квітня, у відрядження в Лондон полетів інший депутат Кропивницької міськради – Рафаель Санасарян (фракція “Перспектива міста”).

(Рафаель Санасарян. Фото: fb-сторінка Р. Сансаряна)

Його запросила компанія ALPINE CROWN (EUROPE) LTD.

Британська фірма займається пошиттям спортивного одягу.

Це може входити до сфери інтересів кропивницького депутата – Рафаель Санасарян є власником кількох магазинів одягу в обласному центрі. Про те, що бізнес, пов’язаний із реалізацією спортивного одягу та взуття, не чужий для обранця, підтверджується і даними з аналітичної системи Opendatabot:

У рішенні виконкому сказано, що поїздка депутата від «Перспективи міста» відбудеться «з метою обміну досвідом у потенційній співпраці у сфері оборони, захисту прав військових та впровадження соціальних проєктів, для налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування».

Очевидно, такий досвід буде використано «в депутатській діяльності при вирішенні нагальних питань виборців Кропивницької міської територіальної громади».

Депутати Михайло Бєжан («Слуга народу») та Василь Рубан («Європейська Солідарність) поїдуть у німецьке місто Крефельд оформлювати передачу Кропивницькій міській територіальній громаді каналопромивну машину та обговорювати подальші кроки співпраці між містами Крефельд та Кропивницький.

Першим упродовж 22 квітня – 10 травня займатиметься Василь Рубан.

(Василь Рубан. Фото: fb-сторінка В. Рубана)

Другим – протягом 26 квітня – 6 травня – Михайло Бєжан.

(Михайло Бєжан. Фото: fb-сторінка М. Бєжана)

Принаймні, так ідеться у рішеннях виконкому від 9 квітня.

Активно працює з німецькими партнерами і депутат Кропивницької міської ради від «Рідного міста» Олександр Шамардін.

(Олександр Шамардін. Фото: fb-сторінка О. Шамардіна)

Про це свідчать його часті поїздки до міста Магдебург. Лише в минулому році він виїздив туди три рази. Цього року – один.

Колеги з видання «Точка доступу» зазначали, що в сумі відрядження до Магдебургу тривали понад 4 місяці – Олександр Шамардін всі чотири рази (з 14 червня по 13 липня 2023-го року; з 5 серпня по 5 вересня 2023 року; з 9 жовтня по 9 листопада 2023 року; 27 грудня по 27 січня 2024 року) брав участь у «круглих столах».

Запрошення надсилала компанія InterM GmbH.

Згідно з інформацією з німецького сайту фірми, вона займається реалізацією вживаних автомобілів, зокрема, поштових авто й фургонів.

Тема продажу автомобілів для депутата міськради Олександра Шамардіна не чужа – у Кропивницькому він є власником ТОВ «Омега-Моторс», основним видом діяльності якого значиться «Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».

30 березня згадана вище компанія InterM GmbH надіслала чергове запрошення для Олександра Шамардіна. І знову на місяць – з 13 квітня по 13 травня 2024 року. Обранець, згідно рішення виконкому, зустрічатиметься, цитуємо:

 «з представниками муніципалітету м. Магдебурга (Німеччина) та партнерами з України і країн Європи з метою обміну досвідом, подальшої співпраці у сфері транспорту, організації роботи щодо гуманітарної допомоги для Збройних Сил України, а також отримання корисного досвіду комунікації та співробітництва для подальшого використання в своїй депутатській діяльності при вирішенні нагальних питань виборців Кропивницької міської територіальної громади».

ДОВІДКОВО: Постановою Кабміну № 69 від 27.01.2023 було внесено зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою від 27 січня 1995 р. № 57. Вони передбачають, що виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих за відповідними органами працівників та інших категорій осіб, може здійснюватись виключно у службове відрядження.

Підтримати

ДЖЕРЕЛО