Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Захисник з Кропивницького отримав “Золотий хрест” за мужність та героїзм на Бахмутському напрямку – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Захисник з Кропивницького отримав “Золотий хрест” за мужність та героїзм на Бахмутському напрямку #кропивницький #kropyvnytskyi

Захисник з Кропивницького отримав “Золотий хрест” за мужність та героїзм на Бахмутському напрямку

Захисник Олександр Киркиш з Кропивницького отримав нагрудний “Золотий хрест” за мужність та героїзм на Бахмутському напрямку.

Нагороду йому вручив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Про це розповіла працівниця обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Катерина Гевель, передає Суспільне.

Олександр Киркиш бере участь у боях за Україну з вересня 2023 року. Він – стрілець-оператор штурмового взводу зі складу окремого штурмового батальйону 115-ї механізованої бригади.

Найважчі випробування випали чоловіку у березні-квітні 2024 року на Бахмутському напрямку. Там, на околицях міста Часів Яр боєць зі своїм підрозділом стримував безперервний штурм переважаючих сил російських військ та брав участь в активних контрштурмових діях, попри небезпеку для життя та щільні обстріли артилерії.

Під час евакуації поранених побратимів із поля бою Олександр Киркиш сам отримав поранення, але не залишив позицію та продовжував прикривати товаришів по службі.

Прослідував на евакуацію лише після виконання бойового завдання.

ДЖЕРЕЛО