#громадськемісце Чи може бути надано мікрогрант виключно для започаткування підприємницької діяльності? #кропивницький #kropyvnytskyi

Чи може бути надано мікрогрант виключно для започаткування підприємницької діяльності?

Дата: 07.05.2024 09:12

Кількість переглядів: 2


Чи може бути надано мікрогрант виключно для започаткування підприємницької діяльності?

Насамперед нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року738 затверджено Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу (далі Порядок). Порядок передбачав, що мікрогранти надаються фізичним особам та субєктам господарювання для створення або розвитку бізнесу. Водночас однією з обовязкових умов було створення одного або двох робочих місць. Надання мікрогранту без створення робочих місць не передбачалось.

Урядовою постановою від 26 квітня 2024 року491 (набрала чинності 4 травня 2024 р.), серед іншого, внесено зміни до Порядку. Одна із змін стосується можливості надання мікрогранту виключно у разі зобовязання отримувача мікрогранту зареєструватись фізичною особою-підприємцем.

Тож відтепер мікрогрант може бути надано також виключно для започаткування підприємницької діяльності. Звертаємо увагу, що мова йде тільки про реєстрацію як фізичної особи-підприємця (при створенні юридичної особи (без зобовязання створення робочих місць) мікрогрант не може бути наданий).

Розмір такого мікрогранту може бути від 50 до 75 тис. грн. 

Примітка. Відсутність зобовязання у отримувача мікрогранту щодо створення робочих місць не позбавляє його можливості, у подальшому, укладати трудові договори з найманими працівниками. 

Вже зараз шукаєте працівників? Ознайомитись з резюме шукачів роботи можна на вебсторінці Державного центру зайнятості, для цього перейдіть за посиланням  https://dcz.gov.ua/userSearch/resume

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся за телефоном +38 (093) 478 70 81

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

ДЖЕРЕЛО