Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Дуже хочеться справедливості. Особливо під час війни… – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Дуже хочеться справедливості. Особливо під час війни… #кропивницький #kropyvnytskyi

Дуже хочеться справедливості. Особливо під час війни...


Третього травня у  Кропивницькому відбувся обласний IV етап Всеукраїнських змагань з черліденгу «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», у якому брала участь команда ліцею сучасної освіти “Інтелект” зі Світлдоводська. Суддівська бригада змагань відправила нашу команду на Х місце. Тренерів команди та батьків, які супропводжували дітей, обурило таке рішення суддів, про що вони заявили одразу з вимогою опротестувати результат.  Але нічого не вийшло, бо на підтримку суддів став начальник Управління молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Щетина. З метою справедливого перегляду результатів батьки вирішили звернутися до начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, міністра освіти Оксена Лісового та інших посадовців. Витяг з цього звернення друкуємо у газеті та розміщуємо на сайті видання для широкого загалу. 

Проаналізувавши всі обставини справи, у нас виникли великі сумніви у прозорості та чесності оцінювання команд суддівським складом. А тому ми не можемо залишатися осторонь суцільної несправедливості та необ’єктивності.  

По-перше, організатори не провели жеребкування, не надали учасникам нашої команди приміщення для переодягання, не представили суддівську бригаду.

По-друге, хочемо зазначити, що на попередньому районному етапі змагань наша команда виборола перше місце, у той час як команда з Попельнастівської громади фінішувала третьою. Важливо підкреслити, що програма виступів не зазнала значних змін. Однак, на обласному етапі результати значно відрізнялися, де команда  з Попельнастівської громади повторила свій результат, посівши третє місце, а наша команда несподівано опинилася на десятому, не зважаючи на те, що ми удосконалили та ускладнили програму. Таке різке погіршення позиції викликає занепокоєння та сумніви щодо об’єктивності суддівства.

По-третє, нас турбує півторигодинне обговорення результатів змагань суддями, це є незвичним для змагань, де бали зазвичай виставляються відразу і підрахунок складає 15-20 хвилин. А побачивши суддівські протоколи, які від нас усіляко намагалися приховати, ми були неприємно вражені: нами зафіксовано факти перекреслених, виправлених балів, що свідчить про можливі коригування під час довготривалої дискусії.

Ще у нас велике питання до складу суддівської бригади. Нам здалося, що всі вони не лише знайомі між собою: одна з них співзасновниця Bodyboom_studio, дві інших – працюють у цій студії. Про це свідчать світлини у соцмережах. Це неабияк могло вплинути на об’єктивність прийняття   рішень. Судді під час виступу деяких команд (наприклад Попельнастівської громади) робили  фото та відео, замість уважного спостереження за виступом. Під час виступу Помічнянської команди біля суддів знаходилася тренерка команди, яка підказувала своїми діями рухи команді. Це категорично заборонено, про це було оголошено на попередніх етапах всім командам – учасницям. У нас є відеофіксація цих порушень. Судді ж ніяк не відреагували на це зауваження, в протоколі немає жодної примітки про допомогу команді ззовні, що говорить про дружні стосунки керівника та суддів.

Коли було оголошено, що ліцей сучасної освіти “Інтелект” Світловодської міської ради” посів Х місце, відповідальна особа нашої команди Ігор Рябчук, підійшов до суддівського столика та сказав, що має намір опротестувати рішення. Судді відмовилися назвати свої прізвища і сказали, що не знають, на чиє ім’я писати протест.

Після змагань, коли нам все ж таки вдалося побачити протоколи, до нас в аудиторію зайшов чоловік, який не представився і нагрубив. Ним виявився голова Управління молоді та спорту Кіровоградської ОДА Андрій Щетина.

Для того, щоб у будь-якої країни було майбутнє, вона має функціонувати, як цілісна система. Збройні Сили сьогодні виборюють майбутнє нашої держави, а система освіти має піклуватися про майбутнє наших дітей, в тому числі про їхнє здоров’я та психоемоційний стан. Наші ж діти на обласних змаганнях зіткнулися з суцільною несправедливістю та   необ’єктивністю. Результат –   розчарування та повне небажання в подальшому брати участь у подібного роду змаганнях. Мети та завдань змагань, що викладені у положенні –  не досягнуто!

Звернення підписали батьки: Дарʼя Коваценко, Наталія Сербіна, Жанна Скороход, Наталія Фурманська, Анна Скуратович, Наталія Пасічник, Анна Головко, Даря Білик, Тетяна Данилюк, Ігор Скороход та хореограф Алла Педько, відповідальний вчитель Ігор Рябчук. 

ДЖЕРЕЛО