#громадськемісце Поточний ремонт доріг у місті Світловодську триває #кропивницький #kropyvnytskyi

Поточний ремонт доріг у місті Світловодську триває


Як ми вже повідомляли, нещодавно розпочався поточний ремонт доріг у місті. На ці заходи міським бюджетом передбачено 5,5 млн грн. Інспектор з технічного нагляду УЖКГ Віктор Боровський розповів нашому виданню про 5 публічних закупівель з поточного ремонту доріг міста та інше. 

Переможцем чотирьох з них стало приватне підприємство «Ефект», результати одного тендеру оскаржуються та знаходяться на стадії визначення переможця закупівлі. Це закупівля з «Поточного ремонту дорожнього покриття  вул. Січових Стрільців (від вул. Приморської до вул. Чижевського)”.

Віктор Борповський навів конкретні цифри і факти:

– Поточний ремонт дорожнього покриття доріг міста струменевим напилом, де використовується спеціалізована машина. Роботи будуть проводитися, зокрема, на вулицях Приморська (від вул. Паркової у бік бару «Якір»), вул. Героїв України (від вул. Паркової до вул. Ювілейної, вул. Вадима Бойка (від вул. Героїв України до вул. Шевченка) та інші. Роботи тривають. 

– Поточний ремонт дорожнього покриття вулиць м. Світловодська. Послуги будуть надані шляхом покладання асфальтової суміші на дорожнє покриття. Загалом, планується приділити увагу дорозі на греблі Кременчуцької ГЕС, яка виконує важливу роль у логістиці під час військового стану. Остаточний перелік проведення робіт узгоджується.

– Поточний ремонт дорожнього покриття сел. Власівки (вул. Молодіжна, від залізничного переїзду греблі Кременчуцької ГЕС у бік ТОВ “Гідросенд”). Послуги планується надати у термін до 31 травня 2024 року. Договори на проведені закупівлі укладені, роботи ведуться.

Підбиваючи підсумок нашої розмови, Віктор Боровський стверджує, що система проведення публічних закупівель дає свої позитивні результати. Адже після проведення 4-х торгів було зекономлено 1млн 445 тис.734 грн, які також будуть використані на поточний ремонт доріг міста. Зокрема, уже виконано ремонт дороги на Ревівське кладовище, проведено грейдерування трьох вулиць: Ревівської, Коропівської та Остапа Вишні.

Ми зафіксували на фото ремонт ділянки дороги струменевим напилом по вулиці Вадима Бойка, який виконує ПП «Ефект». Фахівці кажуть, що таким методом ремонтують дороги на заході України. Технологія передбачає виконання кількох операцій з ремонту дорожнього полотна однією машиною. Ямковий ремонт здійснюється за допомогою спеціальної установки «Штрасмаєр». Також є можливість оперативно виконувати роботи без підготовчих операцій, таких як фрезування, приготування асфальтобетонної суміші та інше.

ДЖЕРЕЛО