Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У Кіровоградської облради нові пояснення, чому зволікає з виконанням рішення суду щодо Вандрашека – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце У Кіровоградської облради нові пояснення, чому зволікає з виконанням рішення суду щодо Вандрашека #кропивницький #kropyvnytskyi

У Кіровоградської облради нові пояснення, чому зволікає з виконанням рішення суду щодо Вандрашека

Усупереч рішенню Ленінського районного суду про негайне поновлення на посаді директора театру В’ячеслава Вандрашека, обласна рада досі цього не зробила. Про це сьогодні, 16 травня, він повідомив  у пресцентрі Центральноукраїнському бюро новин. Буквально через двадцять хвилин від початку його пресконференції на інформаційних ресурсах облради з’явилося відео, на якому керівник пресслужби Петро Мельник намагається пояснити причини зволікання з виконанням судового рішення.

Скриншот із пресконференції в пресцентрі CBN

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


“Сьогодні в соцмережах дуже багато можновладців, представників влади одягнули на себе вишиванку, але виконувати Закони України, на жаль, відмовляються. 29 квітня я виграв суд про своє поновлення на посаді директора театру імені Марка Кропивницького, але досі я не можу виконувати свої посадові обов’язки. Завадою є обласна рада, яка категорично відмовляється виконувати рішення суду”, – зазначив на пресконференції В’ячеслав Вандрашек.

30 квітня В’ячеслав прийшов на робоче місце, але його недопустили. Юрист комунального закладу заявив, що рішення суду недостатньо для того, щоб розпочинати виконання посадових обов’язків, потрібне розпорядження Кіровоградської обласної ради як засновника про поновлення на посаді.

“Ми звернулися в облраду, нам пояснили, що треба написати заяву-пропозицію і жодних питань по виконанню рішення суду не буде. Цього ж дня о 14:00 я так і зробив. У мене є документи, що її прийняла канцелярія. В облраді сказали, що все виконають згідно з чинним законодавством”, – зазначив В’ячеслав Вандрашек.

Потім йому повідомили в Кіровоградській обласній раді, що потрібне повне рішення суду про його поновлення на посаді. Він його надав. У юридичному відділі облради чоловіку показали документи, які відправили відстороненому від посади через слідство новому директору театру Сергію Корнієнку. У документах йдеться, що він повинен обрати іншу посаду в театрі або звільнитися.

Як раніше повідомляв “Без купюр”, 26 вересня 2023 року голова обласної ради Юрій Дрозд підписав розпорядження про звільнення з посади директора обласного театру Вячеслава Вандрашека та одноосібно, не чекаючи сесії, призначив на цю посаду Сергія Корнієнка. А 13 березня останнього затримали за підозрою у хабарництві та відсторонили від посади, триває слідство. На той час виконувачем обов’язків директора театру призначили Євгена Лавренчука.

За словами В’ячеслава Вандрашека, в облраді пообіцяли, що 14 травня виконають рішення суду. Бо цього дня закінчується термін, на який призначили виконувача обов’язків Лавренчука.

“Але 14 травня я не зміг почути жодної відповіді в облраді. 15 травня стало зрозуміло, після того, як вони подовжили термін виконання обовязків Лавренчуком, що облрада змінила свою позицію”.

В’ячеслав Вандрашек наголосив, що також надіслав листи з приводу невиконання рішенння суду до виконавчої служби та до Міністерства юстиції України. А вчора, 15 травня, написав офіційне звернення до Міністра юстиції Дениса Малюськи, і сподівається, що той роз’яснить, як діяти в цій ситуації.

А вже через двадцять хвилин від початку пресконференції В’ячеслава Вандрашека на інформаційних ресурсах облради з’явилося відео, на якому керівник пресслужби Петро Мельник назвав три підстави, чому зволікають з виконанням рішення суду на користь Вандрашека.

“У Кіровоградській обласній раді на сьогодні триває процедура виконання судового рішення. Є певні нюанси, на які ми маємо звернути увагу. По-перше, на посаді директора театру перебуває інша людина. Потрібна згода нинішнього керівника Сергія Корнієнка на переведення його на іншу посаду. По-друге, сам В’ячеслав Вандрашек звернувся до суду за роз’ясненнями, яким чином повинні виконати судове рішення. Судове засідання з приводу надання роз’яснення не відбулося. По-третє, В’ячеслав Вандрашек звернувся до Державної виконавчої служби з приводу початку виконавчого провадження про відновлення його на посаді. Проте виконавча служба йому відмовила”, – заявив Петро Мельник.

Проте Вячеслав Вандрашек стверджує, що вперше чує про відмову виконавчої служби і мав знати про таку першим, оскільки саме він звернувся до неї.

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО