Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У Кропивницькому планують купити в кредит автобуси, які були у використанні – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце У Кропивницькому планують купити в кредит автобуси, які були у використанні #кропивницький #kropyvnytskyi

У Кропивницькому планують купити в кредит автобуси, які були у використанні

Комунальне підприємство “Електротранс” у Кропивницькому планує купити десять автобусів великої пасажиромісткості. Виконавчий комітет Кропивницької міської ради на засіданні вчора, 14 травня, підтримав відповідний проєкт рішення міської ради.

Фото міськради

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Про це повідомляє пресслужба Кропивницької міської ради.

“Великомісткі автобуси на 130-160 пасажирів нам надзвичайно потрібні для вирішення проблеми пасажирських перевезень в години пік на довгих маршрутах, таких як №№ 274, 111 тощо. Крім того, вони стануть надійним резервом для забезпечення роботи громадського транспорту замість тролейбусів під час можливих блекаутів”, – зауважив начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Віктор Житник.

Йдеться про автобуси, які вже відпрацювали певний час на маршрутах у країнах Євросоюзу. Вартість одного такого транспорту близько 4,4 мільйона гривень, що в три-п’ять разів дешевше за нові автобуси.

За інформацією Віктора Житника, автобусний парк “Електротрансу” оснащений німецькими двигунами, такими ж, як і у транспорті, що планують купити. Тож фахівці комунального транспортного підприємства мають досвід їхньої експлуатації.

“Укладання договору кредитування відбуватиметься на умовах державної підтримки за урядовою Програмою “Доступні кредити 5-7-9%” з уповноваженими банками, згідно із чинним законодавством”, – повідомив Віктор Житник. – “Загальна вартість предмету кредитування не більше 39,825 мільйона гривень терміном не довше за 60 місяців. Авансовий платіж складатиме 10%”.

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО