Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У Кропивницькому попрощалися з Героєм-захисником. ФОТО – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце У Кропивницькому попрощалися з Героєм-захисником. ФОТО #кропивницький #kropyvnytskyi

У Кропивницькому попрощалися з Героєм захисником

Сьогодні, 7 травня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани віддали останню земну шану Герою-земляку старшому сержанту Олександру Конопатському. Про це йдеться на сторінці Кропивницької міськради в соцмережах.

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Старший сержант Олександр Конопатський загинув 5 вересня 2023 року в районі населених пунктів Оріхово-Василівка Бахмутского району Донецької області під час виконання завдань із забезпечення оборони України.

До 24 квітня 2024 року Олександр Конопатський офіційно вважався безвісти зниклим. Рідні та  друзі до останнього сподівалися знайти його серед живих.

Олександр назавжди залишатиметься у їхніх спогадах доброзичливою, цілеспрямованою і відкритою людиною, надійним другом і бойовим побратимом. Без люблячого батька залишилися сини 17 і 8 років, без коханого чоловіка дружина, без турботливого брата сестра захисника.

За спогадами друзів, Олександр Конопатський був завзятим рибалкою та мисливцем, входив до складу Кіровоградської обласної організації українського товариства мисливців і рибалок. Короткий період обіймати посаду єгеря в Кропивницькому районі.

Панахиду за загиблим Воїном відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Довідка. Олександр Конопатський народився 13 червня 1982 року в селі Аврамівка Кропивницького району Кіровоградської області. Навчався у Могутненській загальноосвітній школі.

Пройшов військову строкову службу. Після демобілізації працював трактористом-машиністом в приватному підприємстві «Влад». У 2007 році одружився, згодом народився первісток – син Олексій, у 2016 році народився другий син – Юрій.

Упродовж десяти років, із 2008 по 2018, Олександр Конопатський працював на підприємстві «Дніпро – Кіровоград» на посаді машиніста екскаватора. Був майстром, фахівцем своєї справи, мав «золоті» руки. Користувався заслуженим авторитетом і великою повагою у колективі.

Із 2018 року Олександр працював за кордоном, але з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, не чекаючи повістки, у березні 2022 року добровольцем приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини.

Служив на посаді водія-заправника автомобільного відділення взводу забезпечення зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. Воював на найгарячіших ділянках фронту – на донецькому напрямку.

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

.responsive_2 { width: 320px; height: 50px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive_2 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive_2 { width: 728px; height: 90px; } }



ДЖЕРЕЛО