Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
У Кропивницькому презентували пісенник від «Баби Єльки». ФОТО – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце У Кропивницькому презентували пісенник від «Баби Єльки». ФОТО #кропивницький #kropyvnytskyi

У Кропивницькому презентували пісенник від «Баби Єльки»

Сьогодні, 10 травня, в етнолабораторії «Баби Єльки» презентували пісенник. В його основу лягли десять пісень, які зібрані під час експедицій селами Кіровоградщини.  

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


«Пісні відбирала Світлана Буланова. Адже вона найкраще знає, що характерне для нашого регіону, а також у пісеннику представлені різні жанри. Зокрема, по одній колисковій, колядці, жартівливій тощо», – зазначила учасниця громадської організації «Баба Єлька» Інна Тільнова.

І додала, що пісенник допомогла опублікувати торгівельна мережа “Файно маркет” і він вийшов тиражем 200 примірників. У подальшому його можна буде отримати за донат в етнолабораторії.

Учасниця проєкту Світлана Буланова під час презентації розповіла про історії, які траплялися з піснями.

«2018 році ми записали в респондентки Насті Зеленько веснянку «А в нашого шума – зеленая шуба». Звісно, як і весь матеріал, «Баба Єлька» виклала цю пісню на YouTube. А пізніше гурт «Go-А» їде на «Євробачення» із схожою народною веснянкою, яку записали у своєму регіоні. Але так вийшло, що гурт не  показав першоджерело звідки записали цю пісню, а люди шукали. І почали знаходити за пошуком «Шум» Насті Павлівни. Дякуємо гурту «Gо-A», конкурсу «Євробачення», бо наш канал навертівся. Дізналися журналісти, почали їхати і сказати, що «Шум» з Розумівки став основою пісні на конкурсі «Євробачення», – зазначила Світлана Буланова.

І додала, що насправді це хороший метод вкласти у вуха сучасним підліткам стародавні пісні.

На презентації гурт «Дувай-ва» виконав кілька пісень, які увійшли до пісенника.

Видання створили у формі листівок з QR-кодами, які дозволяють не лише ознайомитися з текстом пісень, а й почути, як насправді звучить автентичний спів.

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО