#громадськемісце У Кропивницькому провели в останню путь солдата Ігоря Бутченка та молодшого сержанта Едуарда Курзанкіна #кропивницький #kropyvnytskyi

У Кропивницькому провели в останню путь солдата Ігоря Бутченка та молодшого сержанта Едуарда Курзанкіна

Сьогодні, 9 травня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища попрощалися із солдатом Ігорем Бутченком і молодшим сержантом Едуардом Курзанкіним.

Фото із фейсбук-сторінки міськради

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Про це повідомляє Кропивницька міська рада.

Ігор Бутченко народився 30 червня 1987 року в маленькому шахтарському місті Довжанськ Луганської області. Згодом родина переїхала до Кропивницького.  У 2009 році Ігор Бутченко закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю “Правознавство”. Був активним студентом, брав участь у Всеукраїнських студентських олімпіадах, займав призові місця.

Після закінчення вишу працював на посаді юриста в Райффайзенбанку міста Одеси. Пройшов військову строкову службу в лавах Збройних Сил України. Після служби, продовжив роботу юристом в банковій системі Одеси.

У 2014 році, після початку антитерористичної операції, Ігор Бутченко став до лав ЗСУ, впродовж півтора року проходив службу в бригаді протиповітряної оборони Одеси. А 24 лютого 2022 року добровільно, відчуваючи особисту відповідальність він став на захист Батьківщини на посаді механіка-водія в бригаді ППО. Після двох років служби та навчання був переведений до іншого підрозділу стрільцем – помічником гранатометника парашутно-десантної роти.

Солдат Ігор Бутченко загинув 30 квітня 2024 року в районі населеного пункту Тоненьке Покровського району Донецької області, що на Авдіївському напрямку, під час виконання завдань із забезпечення оборони України. Без рідної людини залишилися мама, тато та брат, який зараз воює на передовій.

Ігор Бутченко

Едуард Курзанкін народився 16 травня 1999 року у Кропивницькому.  У 2018 році він закінчив Кропивницький професійний ліцей за будівельним напрямком. Ще студентом закладу працював за фахом. По закінченню навчання, як справжній чоловік, захисник пройшов військову строкову службу в місті Дніпро та залишився служити за контрактом.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Едуард Дмитрович стояти на захисті рідної країни. Служив на посаді командира відділення розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів Центрального оперативно-територіального об`єднання Національної гвардії України.

Молодший сержант Едуард Курзанкін загинув 3 травня 2024 року в районі населеного пункту Благодатне Донецької області, під час виконання завдань із захисту населення від військової агресії російської федерації проти України. Без рідної людини залишились дружина, мама, тато, молодший брат, для якого Едуард є прикладом мужності, героїзму і сили, дідусь, бабуся та дуже багато друзів і побратимів.

Едуард Курзанкін

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО