#громадськемісце Четверо захисників з Кіровоградщини загинули на війні #кропивницький #kropyvnytskyi

Четверо захисників з Кіровоградщини загинули на війні

У війні з російським окупантом загинули Герої-захисники з Кіровоградщини.

Про це повідомляють обласні громади, інформує Златопіль.

Кетрисанівська громада в жалобі.

Під час проходження військової служби трагічно зупинилося серце нашого захисника Гуча Юрія Петровича.

Народився Юрій Гуч 16 березня 1972 року в селі Федорівка Бобринецького району Кіровоградської області. Навчався до 5 класу в Світловодській школі санаторного типу. В 1984 році сім’я Юрія Петровича переїхала на постійне місце проживання в село Вереміївка.

Військову строкову службу Юрій проходив в Угорщині, після завершення якої повернувся до села та працював в Дослідному господарстві «Червоний землероб». Близько 10 років назад переїхав на проживання у Миколаївську область, звідки і був призваний на захист Батьківщини.

Помер захисник 26 квітня 2024 року під час проходження військової служби.

Війна забрала життя захисника з Попельнастівської громади.

Михно Олександр Григорович, народився 30 серпня 1979 року у місті Жовті Води Дніпропетровської області у родині Михна Григорія Олександровича та Тетяни Олександрівни Войт.

Навчався в місцевій Жовтоводській середній школі, по закінченню школи поступив на навчання до Жовтоводського професійно-технічного училища №35 по закінченню якого здобув професію.

В 1997 році разом з мамою переїхав з Жовтих Вод до села Михайлівка та розпочав свою трудову діяльність у місцевому підприємстві КСП «Надія» на посаді слюсара.

В грудні 1997 року був призваний на строкову військову службу в Збройних силах України. По закінченню строку служби в 1999 році повернувсь до села Михайлівка та продовив трудову діяльність у місцевому підприємстві КСП «Надія» на посадах слюсара потім водія.

В 2005 році перейшов працювати водієм у ВАТ Жовтоводський хлібзавод.

З 2006 року працював водієм ТОВ Фірма «Зов».

З 2009 рокупрацював водієм у приватному сільськогосподарському підприємстві «Лан».

З 2011 року працював слюсарем з ремонту автомобілів у ТОВ «УкрАгроКом», з 2013 року робітником з догляду за тваринами, а з 2020 рокуохоронником відділку №5.

04.04.2023 року був мобілізований та ніс службу на посаді гранатометника 3 стрілкового відділення 1 стрілецького взводу 3 стрілецької роти військової частини А 7093.

12.10.2023 року зник безвісти під час виконання обов’язків військової служби по відсічі збройної агресії російської федерації в зоні ведення бойових дій поблизу населенного пункту Макіївка Луганської області.

Рівнянська громада повідомила, що 30 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Калинівка Бахмутського району Донецької області, потрапив під мінометний обстріл російських загарбників та отримав тяжкі поранення несумісні з життям житель села Комишувате Собчук Сергій Володимирович 07.08.1998 року народження.

Мар’янівська громада повідомляє, що у війні із російськими окупантами загинув Захисник України, житель села Велика Виска – Дудник Микола Григорович.

Він віддавав своє життя у боротьбі за волю та незалежність нашої країни, долучившись до лав ЗСУ в 2016 році.

Четверо захисників з Кіровоградщини загинули на війні

Оцінити цей запис

ДЖЕРЕЛО