Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Ще одного палiя затримали на Кiровоградщинi – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце Ще одного палiя затримали на Кiровоградщинi #кропивницький #kropyvnytskyi

Ще одного палiя затримали на Кiровоградщинi

У Свiтловодськiй громадi  спiймали ще одного палiя сухостою.

Про це повiдомляють обласнi надзвичайники, iнформує Златопiль.

Пожежа, яку вiн спричинив, сталася вчора неподалiк вул. Павлiвської у мiстi Свiтловодськ.

Мiсцевий чоловiк, помiтивши молодика, що пiдпалює сухостiй, викликав правоохоронцiв та рятувальникiв.

Спiльними зусиллями було встановлено обставини надзвичайної подiї та винуватця. Ним виявився мiсцевий мешканець, який випасав кiз на вiдкритiй територiї вулицi. Тож, i вирiшив похазяйнувати, спалити сухостiй, аби пришвидшити в такий спосiб рiст молодої зеленi, яка потрiбна для випасання худоби. Вiн навiть не припускав, що таким чином не лише не досягне бажаного результату, а навпаки – зробить цю дiлянку землi непридатною для будь-яких господарчих потреб. Адже разом iз сухостоєм вогонь випалює й молодi паростки та нищить усю екосистему. Пiсля такого варварства на повне вiдновлення родючостi ґрунту знадобляться роки.

У розмовi з iнспектором державного пожежного нагляду чоловiк зiзнався, що про заборону спалювати сухостiй не знав. Та незнання закону, як вiдомо, не позбавляє вiдповiдальностi за злочиннi дiї. А отже, тепер горе-господаревi доведеться сплатити штраф понад три тисячi гривень.

Пояснили чоловiковi й те, що за спричинення пожеж в екосистемi законодавством передбачено й бiльш суворе покарання, в тому числi й кримiнальну вiдповiдальнiсть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДТП на Кіровоградщині загинув чоловік

Ще одного палiя затримали на Кiровоградщинi

Оцінити цей запис

ДЖЕРЕЛО