#громадськемісце На Кіровоградщині діятимуть графіки погодинних відключень світла #кропивницький #kropyvnytskyi

На Кіровоградщині діятимуть графіки погодинних відключень світла

“Укренерго” запровадив для побутових та промислових споживачів по всій Україні графіки погодинних відключень електроенергії впродовж доби 16 травня. Зокрема, й на Кіровоградщині.

.responsive1 { width: 300px; height: 250px; }
@media(min-width: 500px) { .responsive1 { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 800px) { .responsive1 { width: 728px; height: 90px; } }


Про це йдеться в телеграм-каналі “Укренерго”.

“З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів діятимуть планові обмеження – графіки погодинних відключень (ГПВ)”, – зазначається в повідомленні.

Як зауважують в “Укренерго”, це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною. Обсяг обмежень розподілили рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

Диспетчерський центр “Укренерго” вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.
Отримати інформацію про те, як саме діятимуть обмеження споживання електроенергію у вашому регіоні, можна в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

У повідоменні зауважується, що причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через російські ракетно-дронові атаки по українській енергосистемі з 22 березня.

Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Пошир її на своїй сторінці:

ДЖЕРЕЛО