Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
На Кіровоградщині суд повернув землі лісгоспу у власність держави – Громадське Місце Кропивницький

#громадськемісце На Кіровоградщині суд повернув землі лісгоспу у власність держави #кропивницький #kropyvnytskyi

На Кіровоградщині суд повернув землі лісгоспу у власність держави

Обласна прокуратура довела незаконність і безпідставність передачі ділянки громаді.

На Кіровоградщині прокурори повернули земельну ділянку лісового фонду у власність держави.

Про це повідомили в обласній прокуратурі, пишуть новини Кіровоградщини.

В судовому засіданні прокурори змогли довести неправомірність відчуження земельної ділянки лісгоспу у Первозванівській громаді. Площа ділянки складає майже 80 га та вартість – близько 2,1 млрд гривень.

Підставою для позову в суд стало незаконне відчуження спірної земельної ділянки, яка є частиною Філії «Долинське лісове господарство» ДП «Ліси України», і передача її в комунальну власність Первозванівської територіальної громади. Крім того, під час відчуження ділянки відбулась зміна її призначення з земель лісогосподарського призначення на землі сільськогосподарського призначення.

В прокуратурі відзначили, що вказані землі є об’єктом підвищеного захисту зі спеціальним режимом використання та спеціальною процедурою надання.

Завдяки прокурорам суд визнав незаконним рішення органу виконавчої влади про затвердження землевпорядної документації та скасував державну реєстрацію цих земель. Позов в інтересах держави про витребування землі у державну власність задоволено повністю.

ДЖЕРЕЛО