#громадськемісце Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів доступно і в Світловодську #кропивницький #kropyvnytskyi

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів доступно і в Світловодську

                                                                Фото: https://armyinform.com.ua/
Світловодська ЦРЛ стала однією із 45 учасниць пілотного проекту «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Проєкт запустило Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України. 

Сергій Хмельницький – начальник управління охорони здоров’я Світловодської міської ради  повідомив нашому виданню, що КНП «Світловодська ЦРЛ» має контракт з Національною службою здоров’я України, як з розпорядником коштів, на надання відповідних послуг. Тож, особи, які мають право отримати послуги безкоштовно (учасники бойових дій; особи з інвалідністю внаслідок війни; військовослужбовці), можуть звернутися до стоматологічного відділення, що знаходиться на 2 поверсі терапевтичного корпусу ЦРЛ за адресою: вул. Павлова, 16. Там вони отримають консультацію щодо подальшого зубопротезування.   З собою бажано мати направлення від лікаря-стоматолога. Надалі потрібно буде підготувати пакет копій документів з пред’явленням їх оригіналів та написати заяву. 

Скористатися програмою безоплатного зубопротезування пацієнт може один раз протягом року. Гранична вартість наданих медичних послуг, згідно з постановою уряду, не може перевищувати 14 984 гривні. 

З інформації МОЗ відомо, що ініціатива реалізується додатково до Програми медичних гарантій, у бюджет на 2024 рік закладено 750 млн грн. 


«Пілотний проект безоплатного зубопротезування військовослужбовців та ветеранів є соціально-важливою ініціативою. Це необхідний крок, мета якого — подбати про комфортне життя наших військових, їх здоровʼя. Йдеться про практичне втілення політики героїв, над реалізацією якої ми працюємо в уряді. Якісна, доступна, безоплатна медична допомога для тих, хто її потребує — наше ключове завдання», — зазначив Міністр охорони здоровʼя України 
Віктор Ляшко.

ДЖЕРЕЛО