#громадськемісце У Кропивницькому провели конференцію на тему “125 років історії та трансформації можливостей бібліотеки” #кропивницький #kropyvnytskyi

У Кропивницькому провели конференцію на тему “125 років історії та трансформації можливостей бібліотеки”

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського провели науково-практичну конференцію на тему “125 років історії та трансформації можливостей бібліотеки” сьогодні, 4 квітня.

Про це повідомляє обласна рада, інформує Златопіль.

Вона була присвячена одразу двом ювілеям – 125-річчю заснування головної книгозбірні Кіровоградщини та 130-річчю з дня народження культуролога, лінгвіста, дослідника української та слов’янської літератури, філософа Дмитра Чижевського.
Із обома визначними річницями учасників конференції привітав голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд.

“Щиро вітаю колектив Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського з нагоди 130-ліття з дня народження Дмитра Чижевського та 125-ліття книгозбірні. Протягом цих років бібліотека стала не тільки найбільшим на Кіровоградщині зберігачем сотень тисяч видань, а ще і центром знань, центром розвитку духовності, культури, освіти! Колектив цього унікального закладу щоденною працею сприяв та продовжує сприяти її розвитку та утвердженню як провідного бібліотечно-інформаційного і науково-дослідного центру. Дякую високопрофесійному колективу бібліотеки, який завжди відкритий до новацій, який втілює в життя нові проєкти та робить цей заклад кращим, сучаснішим та більш потужним, – наголосив посадовець. – У назві книгозбірні увічнено видатну постать в українській та світовій спільноті, людину зі світовим ім’ям – Дмитра Івановича Чижевського – відомого науковця, вченого-енциклопедиста, який зробив значний внесок у розвиток науки та культури. Надважливо, що в бібліотеці його імені триває кропітка робота, яка наповнюється новими глибокими сенсами: історичними, культурними та літературними”.

Юрій Дрозд вручив директорці бібліотеки Валентині Животовській Відзнаку Кіровоградської області «За заслуги» ІІ ступеню.

У Кропивницькому провели конференцію на тему “125 років історії та трансформації можливостей бібліотеки”

Оцінити цей запис

ДЖЕРЕЛО